Mit képviseljenek a zöld demokraták?

2019. október 20. 14:49

Az új Magyar Köztársaság felé az út a civil, zöld, baloldali városokon keresztül vezet.

2019. október 20. 14:49
Horváth Aladár
Mérce

„Erre az elemzésre alapozva kértem a cigány/roma szavazópolgárokat, hogy ne a cigány gettóönkormányzatokra, hanem a településük egységes fejlődését akaró, civil, zöld, közös ellenzéki (többségében baloldali) képviselőjelöltjeire szavazzanak. Mivel az őszi önkormányzati választások igazi tétje, »…hogy az egypártrendszerű korporatív rezsim megfagyott testén repedéseket üthet-e a jogállam, a szabadság és szolidaritás eszméire szomjazó Magyarország«.

És sikerült! Magyarország városi levegőt szívó szabadabb része, tudomásul véve a kétpártrendszerűvé egyszerűsített magyar hatalmi struktúrát, az ellenzéki együttműködés jelöltjeivel réseket ütött Orbánia testén. És ezen a »nyíláson« már látható egy élhetőbb ország. A demokraták célja az, hogy a rezsim továbbhasadjon, és a többséget alkotott öntudatos magyar szavazók vér nélkül visszaállíthassák a Magyar Köztársaságot, és annak intézményrendszerét.

Az ehhez vezető út, véleményem szerint, a civil, zöld, baloldali városokon keresztül vezet. Ahol minden ember és család – függetlenül etnikai, vallási és egyéb hovatartozásától – ráléphet egy fölfelé ívelő fejlődési pályára. Megtapasztalhatják, hogy a polgármester nem limuzinnal, hanem biciklivel közlekedve is polgármester. És micsoda különbség van a kettő között! Megtapasztalhatják, hogy rájuk is mosolyog a hivatal munkatársa, hogy munkájuk megbecsült, valóban a köz érdekét szolgálja.

Komfortos, szerethető otthonokká kell tegyük ezeket a városokat, és nemcsak az itt élők érdekében, hanem mintaként szolgálva a »jobbágysorba« taszított magyar vidék számára is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!