Kérem, ne zavarják a szociáldemokratákat!

2019. október 28. 16:01

A kunyhó ég, de a tűzoltók még elkártyázgatnak, a végén pedig minden a populisták hibája lesz.

2019. október 28. 16:01
Henryk M. Broder
Welt.de

Mindeközben Olaf Scholz, aki Klara Geywitzcel együtt az SPD elnöki székére pályázik, azt írta a Twitteren: »Meg kell védenünk a demokráciánkat a populistáktól, és tennünk kell a kisebbségek jogaiért. Ezért van szükség egy erős SPD-re Türingiában.«

Mit tudunk meg ebből? Először is azt, hogy a »demokráciánk« jövője a türingiai választás eredményétől függ, másodszor pedig, hogy az SPD-t nem pártként, hanem védendő kisebbségként kell kezelni. És ez igazából nem túl nagy tévedés. A 8,2%-os párt, amelynek valaha állt a zászló Türingiában, ma már a kihalás által fenyegetett fajok közé tartozik, mint a vietnámi vadmarha, az amuri leopárd és a cserepesteknős. 

Az öreg szociáldemokraták szíve megszakad, de a »Schulz és Scholz«-SPD-t láthatóan nemigen zavarja. Hetek óta roadshow keretében járják az országot, az új pártvezetést pedig nem akarják az év végénél korábban megválasztani. Amit ez a párt csinál, az a belassulás magasiskolája. 

A kunyhó ég, de a tűzoltók még elkártyázgatnak, élre vasalják a nadrágjaikat és addig polírozzák az autóik hűtőrácsait, amíg tükörfényesek nem lesznek. Addig pedig abban reménykednek, hogy időközben megfordult a széljárás és a tűz valahogy elaludt. És ha mégsem, akkor pedig a populisták hibája lesz, hogy minden, szociáldemokráciával kapcsolatos történet úgy kezdődik majd, hogy »egyszer volt, hol nem volt...«

Ebben a szellemben: kellemes halloweent, elvtársak!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. október 29. 17:22
Volt eccer egy Willie Brandt!!!!
apika2
2019. október 28. 18:12
Nem az a baj, hogy védeni kell a kisebbségeket, ez kötelesség. A baj az, hogy: - a kisebbségek osztódással szaporodnak, exponenciálisan nő a számuk, lásd lmbtqerkdhbnd.. - nem csak kisebbségek léteznek, időnként nekik is kellene megszólalási lehetőséget adni anélkül, hogy valami fóbiával vádolnák meg őket... - a kényszerített kisebbségvédelem természetes ellenreakciókat kell hogy kiváltson, ez a normális. Lám, még a németek is be tudnak sokallni tőle, pedig több mint 75 éve!!!!!! célzottan próbálják kinevelni belőlük a normalitást.
luisbathhelena
2019. október 28. 17:57
Most komolyan Thüringiában ez volt az SPD program hogy "tennünk kell a kisebbség jogaiért"? Úgy tünik a (most még) többség magasról le van sz@rva. És ezt jutalmazták is....
tango47
2019. október 28. 17:01
Ráadásul Schulznak nincsenek olyan elhelyezkedési esélyei, mint Schrödernek voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!