Gazdatest

2019. október 20. 09:12

Már látszik a láthatáron az igazi szín: nem a zöld az, még csak nem is a szivárvány, hanem a vörös.

2019. október 20. 09:12
Orbán János Dénes
Magyar Nemzet

„Jól tudjuk, miért tolták Karácsony Gergelyt előre. Ő az egyetlen valamennyire érvényesíthető figura, akit a bolsevikok és liberálbolsevikok föl tudtak építeni – pontosabban össze tudtak tákolni – az elmúlt években. Mindenki más csontig lejáratta már magát. Emlékezetes a kép, amikor a választások éjszakáján Karácsony Gergely pódiumra lépett dia­dalittas kíséretével. A tabló leglényegesebb eleme az üdvöske jobb válla mögötti kaján vigyor, amely Gyurcsány Ferenc fizimiskájára ült ki.

Ha Karácsony Gergely idealista is, mi pontosan tudjuk, mi fog következni. A minden bűzlő hájjal megkent politikai szerencselovag, akinek a nevéhez a rendszerváltás utáni legalávalóbb kormányzás fűződik, minden garázdasága és történelmi bűne ellenére a magyar ellenzék legerősebb figurája, aki számára az idealista süldő politikus csupán zsenge csirkecomb. Indulhat hát a banzáj, és már látszik a láthatáron az igazi szín: nem a zöld az, még csak nem is a szivárvány, hanem a vörös.

Íme, itt is van a »biztató« előjel. Két jelképes név kavarta föl az elmúlt napok közéletét. Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet, ­Németh Szilárd pedig sajnálkozását fejezte ki afölött, hogy Tarlós István úgy távozott Budapest éléről, hogy nem nevezte át a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat. Mire Gyurcsányék azonnal lecsaptak, és nagy csinnadrattával közleményt adtak ki, amelynek jeligéje: »El a kezekkel Szabó Ervintől!«

Szabó Ervin neve az első fok azon szimbolikus lépcsőn, amelynek tetején Kun Bélát találjuk. A könyvtáros ugyanis nemcsak a honi könyvtárhálózat kiépítésében jeleskedett, hanem történelmi szerepe volt a bolsevizmus magyarországi elterjesztésében is. A könyvtár egy olyan sötét figura nevét viseli a mai napig, aki aljas merényletet szervezett Tisza István ellen. Egy elméleti gyilkos nevét, akinek a történelem negatív Pantheonjában van a helye. Kísérteties déjá vu: pillanatok alatt előbújnak a kétes figurák, és kezdik generálni az anarchiát. Figyeljük csak, milyen régi nevek merülnek föl máris az új főpolgármesterrel kapcsolatban: Demszky Gábor, Lamperth Mónika, Batiz András, Gál J. Zoltán… A gazdatest fölött a mindent túlélő politikai parazita már át is vette az uralmat. Mintha egy rossz időutazás keretén belül ugranánk vissza 2006 októberébe. Budapesten jártunkban-keltünkben legyünk résen, és jól vigyázzunk szemünk épségére!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakán
2019. október 20. 12:49
BUTAPEST BUTAPEST DE CSODÀS/ VOLT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!