Életszínvonal, városkép és szociális politika: az önkormányzati választások tétje

2019. október 03. 12:02

Nehéz komolyan venni az olyan jelölteket, mint Élő Norbert, aki elektromos buszokkal kampányol.

2019. október 03. 12:02
Merker Iván
Mérce

„A kérdés ezután csak annyi, hogy vajon megfelelnének-e ezeknek az elvárásoknak az ellenzék közös jelöltjei (vagy, ahol vannak, a »különutas« jelöltek, mint a hetedik kerületi Moldován László)? A kérdés már csak azért is bonyolult, mert itt nem csak arról van szó, milyen vállalásokat tesznek a programjukban, vagy azt mennyire gondolják komolyan, hanem arról is – és ennek a megérzése a legnehezebb – hogy milyen eséllyel lesznek képesek az akaratukat érvényre juttatni egy fideszesekkel vagy éppen szoci maffiózókkal szépen megtöltött terepen.

Erre mutat kiváló példát Puzsér Róbert is. Puzsér programja, a Sétáló Budapest szimpatikus, jó ötlet, és nagyban hozzájárulna a főváros élhetővé tételéhez, még ha túlzás egyes Puzsér-hívek meggyőzöttsége az ötlet eredetiségéről. Abban sincs okunk kételkedni, hogy Puzsér komolyan hisz a Sétáló Budapestben, bár talán fokozná a meggyőződésünket, ha a jelölt maga nem autóval járna. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy Puzsér stílusa és egyénisége valószínűleg nem tenné őt jó városvezetővé (hogy egyes véleményeit ne is említsük), és még az ellenzéki pártokkal sem képes együttműködni, anélkül meg nehéz.

A másik komoly problémája az ellenzéki jelölteknek egyes jelöltek nyilvánvaló tisztességtelensége, illetve az, hogy nehezen hihető, hogy hisznek is az ígéreteikben.

Harmadrészt pedig ott van a jelöltek felszínessége. Ha valaki, mint Élő Norbert, az ellenzék hegyvidéki polgármesterjelöltje, azzal áll ki, hogy ő majd olyan elektromos buszokat vesz, mint amelyek Londonban járnak, és ennyi, azt nehéz komolyan venni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2019. október 03. 18:00
Londonból szakért a kis marxista. Ettől olyan életidegen minden nyomorult írása.
Pala28
2019. október 03. 14:54
A legegyszerübb, ha az önkormányzatokat még ennél is centrálisabban kezelnék. Feleslegesek ezek a választások. Kirendel a kormány egy személyt és kész. Nem kell az ígérgetés, nem kell a duma. Legyen egy komplett rendszer. Vagy amúgy is már ezen az úton járna Magyarország?
Berecskereki
2019. október 03. 12:27
Ki Merker Iván? https://neokohn.hu/2019/02/26/antiszemita-atrocitasokrol-igenytelenul-es-tudatlanul/
Berecskereki
2019. október 03. 12:17
Aki így vezeti fel a mondanivalósát, az már eleve megfogalmazta a következtetését és ehhez keresgél érveket. "Az önkormányzatoknak komoly befolyása van (vagy kéne, hogy legyen) a közterületeink állapotára, a lakhatás minőségére és árára, illetve a közlekedésre. Tarlós István alkalmatlanságát épp ezek mutatják. Hiszen az elmúlt néhány év udapesti fejlesztéseket csak új, a Belváros közlekedését tovább rontó mélygarázsok (extra életfa-giccsel), „felújított”, gagyi metrókocsik és elhúzódó metrófelújítás, az egyre inkább csak autó-centrikus közlekedésfejlesztés (különösen, mint ismeretes, Tarlós István napi útvonala felé), valamint borzalmas új szobrok, Fidesz-közeli „trendi” éttermek és megannyi hasonló borzalom jellemezték. " Ugyanakkor a tények, a nemzetközi értékelők mindennek ellentmondanak Budapest tekintetében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!