A Liget-projektet is törvény védi

2019. október 31. 19:32

Az igazi nagy kérdés az: mi lesz a fővárossal, hogy ismét ballib kézbe került?

2019. október 31. 19:32
Bencze Izabella
Magyar Nemzet

„Csupán az nem látja, aki nem akarja, hogy Budapest mennyit fejlődött az elmúlt kilenc esztendőben. 2012-ben az Euro­monitor International felmérése szerint Európa 7. leglátogatottabb városa volt, nyilván fekvése, hangulata, építészeti és kulturális emlékei miatt. Idén a 7. helyből első lett: elnyerte az Európa legjobb úti célja díjat. Az eredményben az elmúlt kilenc év budapesti fejlesztései, a város biztonsága és Tarlós István érdemei letagadhatatlanok. A felmérést végző szervezet kiemelte, hogy egyetlen korábbi győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást.

Nem tudom, ki hogy van vele, de egy olyan várost, amelyben tombol a diktatúra, az ember nem választ kedvenc turistacélpontjának. A digitális világ lassan legyőzi az embert emberré tevő tulajdonságot: a beszéd hangján, arccal vállalt kommunikációt. Hát ha még rá is tesznek néhány lapáttal az uszítók, az erkölcsi hazaárulók, a sorosi manipulálásra kitanítottak, a romkocsmákban szocializálódó, külföldieket befolyásoló, a nemzetre is rátámadó hazai és külföldi propagandalovagok!

Az igazi nagy kérdés az: mi lesz a fővárossal, hogy ismét ballib kézbe került? A magam részéről nem sok jóra számítok, bár a kormány hozzáállása az új ellenzéki vezetéshez példaértékű: »A kormány továbbra is elkötelezett az állami forrásokból megvalósuló budapesti beruházások mellett, ha ezek megvalósítását a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti konszenzus övezi.«

Milyen értékes szó: konszenzus. Egyetértést, megegyezést, célazonosságot jelent. Olyat például, mint amilyenben Orbán Viktor és Tarlós István 2018. november 17-én megállapodott az ország és a főváros kormányzójának együttműködéséről.

Olyat, amelyben Tarlós az előző nyolc esztendő tényszerű eredményeivel és tisztességével kivívta, hogy tizenöt pontban rögzítsék a jogszabályokban egyébként meg nem fogalmazott együttműködés alapjait. Eldöntötték, hogy létrehozzák a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, a kormány és a főváros önkormányzata pedig közösen dolgozza ki Budapest 2030-ig tartó, tízéves stratégiai városfejlesztési tervét.

A megállapodás fontos része, hogy azokra a kormányülésekre, amelyekben Budapestet érintő kérdésekről van szó, a főpolgármestert tanácskozási joggal meg kell hívni. Figyelemre méltó együttműködés a rendkívüli munkát követően.

Karácsony Gergelynek most pedig csak bele kell ülnie a készbe, hisz a miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy azt a megállapodást, amelyik Tarlós és a kormány között jött létre, a kormány be fogja tartani. Sőt! A kormányfő kijelentette, hogy »Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. november 02. 23:42
https://demokrata.hu/magyarorszag/alairasgyujtes-a-liget-projekt-megmenteseert-174549/?fbclid=IwAR0iR8mn3mgYUAD3btFKZb8SqgrNwICbeJx4CEB6sQF41dtxKNxEPxP0GuM
Béna Géza
2019. november 02. 11:01
Most mit rinyáltok öt év múlva kiderül ha megérjük
tevevanegypupu
2019. november 02. 07:40
Szerrencsére a négyes metró árkait már nem tudják újra kiásni..és ne irigyeljük egy pillanatig se Karácsonyt..rettenetes terhet vett magára..nem csak közigazgatásilag, hanem az összemosás koalicióval is..Egy pillanatig nem lesz a maga ura, nem mondom, hogy mindig rettegnie kell..de hogy minden oldalról várhatja a pörölyt ami lecsap..az ásót amivel kergetik..plusz ott van a kormány, ami elengedte a gyeplőt egy időre..és odadobta neki..Döntenie kell és az ígéreteit teljesíteni..ami azzal kezdődik,hogy mindent le kell állíttatnia..és a felelősséget egy személyben vállalnia..A történelem pedig emlékezni fog rá..Karácsony Gergely volt az a főpolgármester, aki nem építeni akart, hanem rombolni..És ami biztos..Gy.Németh Erzsébet és Gyurcsány Ferenc sem felejt..- mit is mondott Karácsony Gy. Németről?? - ahogy Fekete-Győr és Kerpel Fronius is mindig eszében tartja, hogy Karácsony ellenfelük volt..Nekik pedig Budapest kell és nem Karácsony..Ott ülnek az irodája mellett és figyelnek..Na és persze a zsákmány..azt bizony el kell osztani..máris megjelentek a hiénák..
áfonya
2019. november 02. 01:33
Mi lesz a fővárossal ,, lelakják tele lesz kosszal szeméttel ápolatlan hajléktalanokkal ,elhasznált közlekedési járművekkel falfirkákkal kutyaszarral ...Ballibsi vezetőket a város és lakói nem érdekli ,a kassza mi van benne ezért tülekednek ..... lesznek kamu pályázatok csőd ... Önkormányzatokat 93 milliárddal átveszik és még azon felül a város rendben van a ballibsik csődje után ..... El is hallgattak a Fidesz lopásról , meglepődtek a főváros tele kasszája rájuk szakadt .... egy év múlva a 93 milliárdot elherdálják , már jelezték semmit se fejlesztenek nem fektetnek be , pénz meg eltűnik maguk közt szét hordják ..... nem lehetetlen titkos számlákra ,,,, 2002-2010 eladósított ország pénzével se számoltak el ,,,,, sok marha azé rájuk szavazott hagy raboljanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!