Majomparádé

2019. szeptember 04. 12:17

Ha a főpolgármesterség sem jön össze neki, marad tehát a szépségkirálynői címért való indulás.

2019. szeptember 04. 12:17
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Karácsony Gergely példának okáért már minden akart lenni. Számára az élet végtelen kampány. Most épp főpolgármester-jelölt. Habár nem ismeri Budapest kerületeit, a parkoláshoz sem igen ért, a számokkal is hadilábon áll, de szívesen bámul bele bárgyú tekintettel a kamerába, sőt a gyurcsányi úton haladva most már gitárt is ragadott. Elvégre egy polgármesternek a költségvetéshez, fejlesztéshez nem kell értenie, de ha gitározni tud, az már valami! Mondjuk, akkor már megszerezhették volna jelöltnek Keith Richardsot vagy Eric Claptont. Az biztos, hogy ők is pont annyira nem ismerik Budapestet, mint Kari Geri, de legalább gitározni nagyon tudnak. És ellentétben Karácsonnyal, nem küzdenek szereptévesztéssel, azzal foglalkoznak, amihez értenek. De nézzük mindennek a jó oldalát. Ha a főpolgármesterség sem jön össze neki, legalább már tudja, hogy nem érdemes beállnia egy bandába gitárosnak. Marad tehát a szépségkirálynői címért való indulás, ott legalább hasznát veheti a bociszemeinek.

Arra is nagyon figyelnek, hogy kitermeljék az utánpótlást. Itt van nekünk Nagy Blanka, aki szépen elnyökögte, hogy ő most önkormányzati képviselő akar lenni. Egy összetett mondatot nem tud ugyan elmondani, de le a kalappal a tanulékonysága előtt. Elvégre ezen az oldalon külön érdem, ha valaki trágárkodik, cserélgeti a pártjait, közben pedig mártírszerepben tetszeleg. Sajtótájékoztatóra azért illene felkészülni, főleg ha nem akarja, hogy alkalmatlannak találják a kora miatt. Bár az is igaz, hogy nála a kora a legkisebb probléma. Mindenesetre a felkészülés sosem árt, ha más nem jut eszébe, akkor lophatna ismét szöveget például a Trópusi viharból. Például megfogadhatná a filmből ezt a – kissé átírt – passzust: Jó lenne, ha ezentúl nem nyomná fullba a kretént, mert szavazatok erre nem érkeznek, viszont az biztos, hogy Gyurcsány bácsi gyünni fog.

Közben persze zajlanak az összeborulások, a szövetségekből való kihátrálások, egymás nyílt támadása, és még ellenzéki előválasztásokat is tartanak nyilván, hiszen ezeken legalább a nyertes biztosan az ő jelöltjük. Jöhetnek aztán a nagy nyilatkozatok, közben azért megvádolják egymást csalással, elvégre ez is hozzátartozik már nekik minden eredmény magyarázatához. Rendes munkát, kampányt, programot és jövőképet azért mégsem várhatunk el tőlük. Gondoljuk el, mi lenne ha bármilyen hatalomhoz jutnának!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2019. szeptember 04. 20:22
Te Dóri, segget nyalni lehet elegánsan is...
Zod
2019. szeptember 04. 12:52
Így van. Kivéve, hogy Keith Richards nem tud gitározni. Lassan 60 éve próbálkozik vele, de nem tud. Persze Karácsony Gergelynél jobb polgármester lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!