Könnyű-e már disszidensnek lenni?

2019. szeptember 28. 17:22

A FAZ Konrádra és Hellerre is utalva írta: mostanság távoznak azok, akik „kiálltak a népek megbékéléséért”.

2019. szeptember 28. 17:22
Nagy N. Péter
168 Óra

„Lánczi András professzor, a Corvinus egyetem kormánybarátságát nem palástoló rektora szerint a liberális arrogancia valójában az egyéni ész vélt fölényén nyugszik, konkrétan Heller Ágnesén, Konrád Györgyén és másokén.

Ez a liberalizmus Orbán Viktor szemében Európa keresztény kultúráját fel akarja adni, bevándorláspárti és bomlasztja a családokat, amelyeket a nemzet megmaradása érdekében az illiberális államnak védenie, támogatnia kell.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a liberalizmus olyan vákuumot teremtett Európában, amelyben az iszlám és a migráció úgy haladhat előre, mint kés a vajban. A kormányszóvivő azt írta, nincs miért búcsúzni Heller Ágnestől, mert csak egy bigott kommunista, másik két emberünkről pedig sehogy sem emlékezett meg a hivatalos Magyarország, míg a világ inkább a Franfurter Allgemeine Zeitung hangján rezonált, vagyis, Konrádra és Hellerre is utalva, azzal, hogy mostanság távoznak az élők sorából az utolsó, évszázados jelentőségű személyiségek, akik a 20. század borzalmaiból okulva „kiálltak a népek megbékéléséért”.

Távoznak, nem csak az életből, innen is, ahova majd újra haza kell érkezniük.

Addig nehéz dolguk lesz ezzel, ameddig a hatalom liberalizmusnak nevezett, képzelt, konstruált ellenféllel harcolhat tovább a biztos győzelem reményében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. szeptember 30. 12:48
❝A FAZ Konrádra és Hellerre is utalva írta: mostanság távoznak azok, akik „kiálltak a népek megbékéléséért”. ❞ A kommunizmus mint népek megbékélése? Na így sem hívták még.
Peter8811
2019. szeptember 30. 06:29
Konrád jelzőjénél lemaradt a Z elöl az S betű.
Rugo
2019. szeptember 29. 17:55
A két zsidó valóban nagy békeharcos:) volt, te toprongy.
kispufi
2019. szeptember 29. 14:24
Hát ha akarod, hozzád még hazatérhetnek, vagy te hozzájuk, de engem többé ne nyaggassanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!