Elment a harmadik a nagy generációból

2019. szeptember 14. 16:38

Ungvári Tamás és Heller Ágnes után meghalt Konrád György.

2019. szeptember 14. 16:38
Lendvai Ildikó
Hírklikk

„Konrád György szép oroszlánfejével, különleges baritonjával lassan és megfontoltan szólt, és csak az igazán fontos dolgokban. Odafigyelt a másik véleményre is, de alig megfellebbezhető tekintélyként iszonyú súlya volt annak, amit mondott. Nem érdekelte a politikai szokásjog: vígan nevezett meg miniszterelnökjelölteket is széllel szemben, ha ízlése úgy kívánta. Hármuk rengeteg kitüntetését kár is sorolni: ők adtak rangot a díjaiknak, nem fordítva.

Konrád mindent írt: regényeket, esszéket, szociológiát, önéletrajzot. Mégis az első könyve: a Látogató az, ami a legjobban felkavart. Épp tegnap írtam a gyerekvédelemről, akkor határoztam el, megint újraolvasom. Saját gyámügyes élményei alapján írott énregény, a gyerekvédelmi előadó egy napja, látogatásai szerencsétlen, bűnözővé vált, fogyatékos, nyomorgó vagy öngyilkos szülők által magára hagyott gyerekeknél és családjuknál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2019. szeptember 16. 01:15
"Konrád mindent írt: regényeket, esszéket, szociológiát, önéletrajzot." - írja Ildikó. Azt nagyvonalúan kifelejtette, hogy (fel)jelentéseket is.
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 15. 18:54
Elment a harmadik a nagy magyargyűlölő geberációból.
matykox
2019. szeptember 15. 14:22
Őszinte jókívánságainkkal: Legyen neked nehéz a föld, Konrád György.
egynick
2019. szeptember 15. 14:05
Kedvenc riportkönyvem: Konrad, Esterházy, Spiró. 3 remek interjú. Ki maradt, akinek szívesen olvasom ritka írásait: Ormos Mária, Ludassy Mária, Spiró György. Illetve most fedeztem fel nemrég egy filmet: Gyufaember. ( Kurtágh György és Kurtágh Márta életéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!