Burka

2019. augusztus 08. 14:14

A menekültellenes orbáni hisztéria a jelek szerint nem múlt el nyomtalanul az Európai Unióban.

2019. augusztus 08. 14:14
Friss Róbert
Népszava

„Egyet kell értenünk Rotterdam marokkói származású polgármesterével. Ahmed Aboutaleb azt mondta: sok a törvény, de kevés a rendőr, és a városnak vannak égetőbb problémái annál, minthogy 150 eurós büntetéssel tartassák be a burkaviselet tilalmát.

A menekültellenes orbáni hisztéria a jelek szerint nem múlt el nyomtalanul az Európai Unióban. Azt még csak megértenénk, hogy a terrorizmustól való félelemből törvényben tiltják a bukósisak, a símaszk utcai viseletét. De most Franciaország, Belgium, Bulgária, Ausztria és Dánia után Hollandiában is betiltották a nők egész arcát eltakaró öltözéket. A példán felbuzdulva Németországban is újra kezdődött a vita ugyanerről. A fő érv itt sem a terrortól való félelem, hanem »kulturális«: a burka a nők elnyomásának jelképe vagy csupán a vallási szabadság gyakorlása. Amihez német részről a kereszténydemokrata mezőgazdasági miniszter, Julia Klöckner hozzátette: az ügy nem a ruhadarabról szól, hanem arról a képről, amit az egész női nemről kifejez. – A burka nem tartozik Németországhoz – értett egyet Thorsten Frei, a CDU frakcióvezető-helyettese.

Ami jelzi: az európai politika számára túl nehéznek bizonyul már annak megfogalmazása is, hogy mivel van dolgunk. Ha pedig valamivel nem tudunk mit kezdeni agyban, akkor egyszerűbb betiltani, s nem szembetalálkozni vele az utcán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. augusztus 09. 22:50
Hát már a rotterdamiakat is Mészáros Lőrinc pénzeli?
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 09. 02:23
Friss! Ne firtasd a burkát! Egyél inkább hurkát!
Anonymtalan
2019. augusztus 08. 23:22
"A fő érv itt sem a terrortól való félelem" A frászt nem, oly' annyira, hogy rengeteg iszlám országban is tiltják éppen, amiatt mert franc tudja ki van a lepel alatt és mi van még rajta kívül a lepel alatt.
Skankhunt42
2019. augusztus 08. 22:56
“A menekültellenes orbáni hisztéria a jelek szerint nem múlt el nyomtalanul az Európai Unióban” Ezért tartják Frisst. Bármit és bármibôl képes bekötni az “ orbáni gyûlöletpolitikához”. Legyen az akár dél Mozambik esetleg bébifókák vagy felmelegedés. Az hogy logikailag hibás az érvelés? Na és.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!