A liberalizmus alkonya

2019. július 30. 07:03

A totális liberalizmus fokozatosan leépíti Európa immunrendszerét.

2019. július 30. 07:03
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A keresztény szabadság olyan fogalom lehet, amelybe több politikai erő is kapaszkodhat Európában. A tömeges illegális bevándorlás, a terrortámadások és más, migránsok által elkövetett bűncselekmények korában ugyanis folyamatosan téma, miképp védhetjük meg a szabadságunkat, európai életformánkat. Ezt a meghatározó nyugati liberális elit még nem vette ugyan észre, modellje, a totális be nem avatkozást hirdető laissez faire logika alkalmatlan arra, hogy megóvja Európát.
A totális liberalizmus ugyanis – ami olyannyira nem szabadságpárti, hogy bár elvileg mindent megenged, valójában rendkívül intoleráns – fokozatosan leépíti Európa immunrendszerét. A liberalizmus európai embere nem másokat integrál, hanem hagyja magát asszimilálni az erősebbek által.

Ehhez az egyik fegyverük a nyugati sajtót átható tagadás. Ennek legfrissebb példája, hogy azért támadják a német sajtóban az AfD-t, mert miután a frankfurti pályaudvaron egy eritreai férfi vonat elé lökött egy anyát és gyerekét, a párt egyik vezetője a Twitteren azt kérdezte, mikor védik már meg a német állampolgárokat a határtalan Willkommenskultur helyett. A sajtó szerint Alice Weidel felhasznált egy tragédiát – írják ezt úgy, mintha egyszeri esetről lenne szó vagy valamiféle kivédhetetlen természeti katasztrófáról.

A tagadás ritkán old meg problémákat, más országok belügyeibe, kormányaik döntéseibe azonban Magyarországnak nem szokása beleszólni, és cserébe is ezt várjuk el. Ha a liberális elit fél, hogy doktrínája veszélybe került, jól teszi, mert ez valóban így van. Nyugat-Európában ugyanis egyre több ember mondja ki – szavazatával is nyomatékosítva –, hogy egyrészt biztonságban akar élni, másrészt pedig szeretné, ha gyerekei, unokái nem kisebbségek lennének a saját országukban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. július 30. 09:57
Nemcsak a liberalizmus haldoklik, hanem az egész Nyugat, meg az EU, melyik napon éppen mi. (kivéve, amikor az utóbbi pénzt ad, amit odakint a liberális gazdaságpolitika termel ki.)
kiss.istvan770
2019. július 30. 09:46
"A totális liberalizmus fokozatosan leépíti Európa immunrendszerét." A nyugat európai polgárokét már leépítette. Az előítélet negatívvá minősítésével kezdődött, pedig az az ember első-számú önvédelmi eszköze. Idegen kultúrájú embert az első találkozáskor célszerű bizalmatlanul kezelni, aztán a megismerés folyamata, majd eldönti, hogy érdemes e a bizalmunkra. De hol vagyunk már a kezdetektől?
matykox
2019. július 30. 08:02
Alice Weidel természetesen csak a dolgát teszi: nagyon helyesen figyelmet irányít egy olyan problémára, amit egy egy elhibázott, ostoba ideológiai próbálkozás (az ún. "nyílt társadalom" néven emlegetett agybajról van szó) okozott eddig is, és fog még addig, amíg végleg kimúlik.
kunfia
2019. július 30. 07:50
"Keresztény szabadság"... Mia? Tehát van muszlim szabadság,budhista szabadság,stb is? Csak jelzők nélküli szabadság van,a többi butaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!