Trianon traumáit az Európai Unió enyhíti

2019. június 05. 08:55

Hazafiság és európaiság kiegészítői egymásnak, nem pedig ellentétei.

2019. június 05. 08:55
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„A trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója mindig el kell, hogy gondolkoztasson mindannyiunkat. A trianoni döntés máig fájó sebeire éppen hazánk uniós tagsága nyújt részbeni gyógyírt. Az EU összetartó és belső határok nélküli közössége képes ugyanis – egyelőre legalábbis részben – újraegyesíteni a nemzetet.

Trianon traumája és következményei csak aktív magyarságpolitikával és a szomszédos országok pozitív kisebbségi politikájával enyhíthetők. Hazafiság és európaiság kiegészítői egymásnak, nem pedig ellentétei. Csak a Fidesz heccelő propagandája állítja szembe őket egymással a saját politikai haszonszerzése érdekében.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2019. június 06. 20:57
Féreg.
Bástyaelvtárs
2019. június 05. 22:45
Újhelyi megint a fején találta a szöget. Bár bennem semmiféle traumát nem jelent Trianon. Már csak azért is, mert életem egyetlen percét sem éltem a Nagy Magyaro-on. Megrázó trauma max annak lehet akit pl. lakosságcserével kitoloncoltak. Aki pedig csak a történelemkönyvekből hallott róla az pedig csak a nemzeti melldöngetős ruhatépős színházat csinálja...
Megtalálta
2019. június 05. 21:43
Annyit Újhelyi István javára írok, hogy ő, a többi libsi szarházival ellentétben, nem akarja elhazudni azt, hogy Trianon igazi trauma a magyarságnak, a mai napig is.
Timur Link
2019. június 05. 20:19
Brüsszelből ez lehet, hogy úgy látszik, DE onnan nem lehet észrevenni, hogy a pápa miseruháján le kell takarni a magyar nyelvű szöveget. Brüsszelben lehet, hogy ki lehet tenni a magyar zászlót, DE Erdélyben? Stb, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!