Kossuthi intelem az ellenzéknek

2019. június 02. 09:43

A magukat baloldaliaknak, liberálisoknak és nemzetieknek valló három tömörülésnek először saját bázisukat kellene egyesíteniük.

2019. június 02. 09:43
Simon János
Magyar Nemzet

„A magukat baloldaliaknak, liberálisoknak és nemzetieknek valló három tömörülésnek először saját bázisukat kellene egyesíteniük ahhoz, hogy ismét önmaguk legyenek, és egyértelmű üzenetekkel, a bizalom újraépítésével maguk mögé állíthassák a választópolgárokat. Ezzel pedig első lépésként bátran szembe kellene nézniük a valósággal, mert elmúlt az az idő, amikor hamis valóságot kreálva, hazudozva tömegeket tudtak megvezetni.

Az ellenzék számára a bizalom fölépítése nehéz mesterség lesz, különösen, ha olyan jól dolgozó kormányok vannak hatalmon, mint a Fidesz–KDNP-é. Az ellenzéknek nem szabadna elfelejtenie, hogy a demokráciában nem a pártok, hanem a nép szavazata a döntő. Ezt még Winston Churchill is elfelejtette, amikor megnyerte a második világháborút az angolok számára, de néhány hónappal később nem tudta megnyerni a népet a maga számára, és elveszítette a választásokat. Elég lett volna, ha Kossuthra hallgat! »Mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2019. június 02. 11:07
Kellett nekik ötleteket adni:-))) Kossuth is populista lesz, hogy a többi jelzőt ne is említsem:-)
__Y__
2019. június 02. 10:59
Ha lenne egy hiteles (klasszikus) liberális párt, arra még szavaznék is. Csak hát az a baj, hogy Magyarországon azok a pártok, akik liberálisnak vallják magukat egytől egyig baloldaliak, egyébként a 'nemzetiek' úgyszintén(szocialisták). A liberalizmus gazdaságilag teljesen jobboldali eszme, ami persze nem csoda, hogy nem népszerű, mivel nem azt mondja, amit a csőcselék hallani akar, hanem érdemi megoldást kínál, amihez tenni is kell valamit, nem csak segélyekből élősködni. Nálunk csupa baloldali(szétadóztató) párt verseng a 'nép' kegyeiért ígéretes hazugságokkal, a célja pedig többé-kevésbé mindnek nagyjából ugyanaz: agyonadóztatni a tisztességesen kereső, produktív embereket, lefölözni tőlük amit lehet, majd ebből néhány morzsát lecsúztatni a semmirekellő proliknak, hogy azok fenntartsák ezt a korrupt rendszert, és fent is tartják, mivel ők vannak többségben. Ezt én csak prolikráciának hívom.
Vadakat terelő juhász
2019. június 02. 10:50
Természetesen pont az ellenkezőjét kell csinálni amit a rendkívül ravasz szerző tanácsol. Az ellenzéki szavazók rájöttek, hogy erre a két pártra nem szabad szavazni. Az lmp-ről köztudott volt, hogy a Fidesz szatellit pártja . Kétszer segítették a Fideszt kétharmados győzelmhez. Azzal is tisztában van mindenki, hogy az MSZP tele van fideszes emberekkel, Gyurcsányt is ők buktattak meg. Ezt nem én találtam ki, hanem többen említették az mszp-ből. Az árulók azok közül kerültek ki, akik elzavarták az idősebb korosztályt. Belőlük lett elege a baloldali embereknek. DK-ról még nem derült ki, hogy vannak közöttük árulók, az is egy jó húzás volt ,hogy Gyurcsány helyett Dobrev Klára veszi át a párt vezetését. Momentumosok fiatalok, okosak ,frissek, romlatlanok, övék a jövő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!