Az első lépés

2019. június 27. 16:14

Az ellenzék rátalált valamire, ami nagyon böki a hatalom csőrét.

2019. június 27. 16:14
Friss Róbert
Népszava

„Leírhatja akárhányszor az alkotmányjogász, hogy közjogi kamu az előválasztás, és hogy az előválasztási kampány nem volt több, mint politikai marketing és személyre szabott show. Leírhatja, de ettől a lényeg nem változik. Mert hogy lenne közjogi kamu az, ami – eddig példa nélküli lévén – új közjogi aktus? Az ilyesmi nem lehet törvényesített, hiszen éppen magának szorítja ki a saját kereteit. S hogy célja a népszerűsítés, azt az ellenzék büszkén vállalta: politikai marketing volt és önfelmutató show, amiről az ellenzék az utóbbi évtizedben alaposan elfeledkezett, miközben állandóan fogást keresett a Nemzeti Együttműködés Rendszerén. (Amely maga is nehezen titkolhatná, hogy a médiapolitizálás terméke.)

A hatalmi fanyalgást persze elintézhetnénk egyetlen kérdéssel: mennyiben közjogi kamu egy ellenőrzött előválasztás és mennyiben nem az, ha a Fidesz pártelnöke a saját nyaralója konyhájában beszélget el pártjának képviselőjelöltjeivel, hogy maga válassza ki az esélyes mamelukokat? És még egyetlen sprőd megjegyzés: mi a fene köze van a kormánypártoknak ahhoz, amit az ellenzék csinál? Miért gondolja a kormánypárt, hogy dolga az ellenzék milyenségének meghatározása?

A tengernyi kormánypárti pocskondiázás, amely a főpolgármester-jelöltek kiválasztásának közvetlen, ha tetszik, bázisdemokrata kijelölési módszerét érte, s az a hang, amely a jelöltek személyét támadta, csak azt igazolja: az ellenzék rátalált valamire, ami nagyon böki a hatalom csőrét. Ha egy fodrászüzletben kinézik az esti delikvenst, arra hivatkozva, hogy mennének már »előszavazni«, akkor lehet szórakozni azzal, hogy a fővárosiak 97,5 százalékát nem érdekelte az »ellenzéki kutyakomédia«. Enyhén szólva aránytévesztés kutyakomédiásoknak minősíteni a maradék két és fél százalékot – csaknem hetvenezer embert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2019. június 30. 09:16
Nem Robi. Az "előválasztásnak" nevezett belterjes cirkusz a rekeszizmainkat böködte, Puzsérral, a mafla amatőr Karácsonnyal, a kivénhedt médiaceleb Kálmán Olgával, a Kerpel-Fronius nevű marslakóval egészen az "eredményhirdetéstől" távol maradt Olga néni összevissza magyarázkodásáig. Legszebb az volt, amikor Furcsány mágus előrántotta a kalapból Olga nénit.
Mia szösz
2019. június 29. 20:44
Böki-e valakinek a csőrét? Szó sincs róla, a kormánypártokat és szavazóikat inkább szórakoztatja az előválasztási roadshow. Gyepáljátok egymást, licitáljatok egymásra, a vége ugyanaz lesz. Tarlós István főpolgármester megmondta, hogy ezekkel a felkészületlen, felelőtlenül ígérgető, stb., stb. jelöltekkel nincs miről beszélnie. Ráírják valamelyiknek a nevét a szavazó cédulára. Na és. Jut eszembe: ki fizette az előválasztási hajcihő cehhét?
kitiltott
2019. június 28. 15:21
70 ezer idiótától nem fog félni senki de még 700 ezertől sem te csótány
tóth mária
2019. június 28. 14:13
Gyenguska szösszenet, kár volt erőlködni.ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!