Ellenzék a kismedencében

2019. május 29. 10:34

A kormányoldalt ősszel sem fogják komolyan veszélyeztetni, bár néhány fontos várost, pesti kerületet megszerezhetnek.

2019. május 29. 10:34
Tamás Pál
Népszava

”Mindenesetre az őszi választás szerkezetében más lesz. A nyár viszont rámehet a káoszra. Majd elválik, ki tud, mer, akar következeteseket levonni ebből a május végi eredményből. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a népfrontos ellenzéki koncepciót azok a zömmel liberális ellenzéki publicisták találták ki, akik a kispártok új vezérkarát a meglevőnek hitt szoci-DK-s szavazók hátán akarták valahova, nem tudom igazán hová, de valahová bevinni.

Nem tudom, hogy mi történik a következő három hétben, s ki mit tud majd újragondolni, de ez a modell most valószínűleg egyik játékosnak sem felelhet meg. Valami mást kell kitalálni. A legnagyobbat mindenesetre a DK-s és MSZP-s eliteknek kellene gondolniuk, és a jámbor szoci fiúknak kellene a legnagyobban ugraniuk. Persze Gyurcsánynak is, bár neki most talán könnyebb lenne. De a kormányoldalt ősszel sem fogják komolyan veszélyeztetni, bár néhány fontos várost, pesti kerületet megszerezhetnek. Ez nem kevés, minden más álom.

De itt is lehet még rosszabb. Nem önmagában Szeged vagy Zugló elvesztésére gondolok, bár ez is elképzelhető, teljesen függetlenül a mostani vasárnapi fiaskótól. Reflexszerűen érthető lenne, de valóban a véget jelentené, ha miközben a jelenlegi szocialista vezetést – karácsonyista barátaival együtt – leváltanák, és tapasztaltabb emberekkel próbálkoznának, azok korábban lerakódott anti-gyurcsányista indulataikat szednék elő, és a még elvben létező baloldal egymásnak esne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. május 30. 19:21
"Ellenzék a kismedencében" És nincs rajtuk mentőmellény?
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. május 30. 19:08
Ki ez a ballikos, agymosott pojáca?
IV. Fawkes
2019. május 30. 07:33
A remény hal meg utoljára Rántottaképű Elvtárs, ti meg a lepényhalak vagytok :-)
Héja
2019. május 29. 20:07
"Anti-gyucsányista indulat..." Az a Furcsányt szeressék, aki szétverte a pártjukat? Akármilyen hülyék a szocik, köztük is van józan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!