Férfimozgalmak

2019. május 13. 15:52

647 női szervezet ellenében csupán öt férfi szerveződés képviseli az érdekeiket.

2019. május 13. 15:52
Kölnei Lívia
Képmás

„A nyugati társadalomban az elmúlt száz év a nők számára öntudatra ébredést és társadalmi felemelkedést hozott mind politikai, mind hétköznapi szinten. Ezt a folyamatot a férfiak egy része presztízsveszteségként, kenyérféltésként, sérelemként éli meg, miközben egy jelentős részük irányt vesztve próbál megfelelni a sokféle régi-új szerepelvárásnak. A nők pozitív diszkriminációja néhány területen egyre nagyobb ellenkezést vált ki a férfiak csoportjaiból.

Egyik feszültséggel teli terület a válóper, amely anyai részrehajlásával mélyíti az ellentétet férfiak és nők között. Az ellehetetlenülés szülőként és anyagilag férfiak egyre nagyobb tömegét érinti és egyre nagyobb elkeseredését váltja ki – nem véletlen, hogy a magyarországi férfimozgalmak támogatóinak jelentős része éppen ebben az élethelyzetben él. Több aktivistát a düh vezérel, mert úgy vélik, életük kálváriáját nők, gyermekelhelyezési perek, bíróságok és feministák okozták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BandiMandi
2019. május 14. 08:58
Csak a címre reagálva: A férfiak többsége embernek érzi magát, a nők meg nőnek. Nagy különbség! El lehet ezen gondolkodni......
deaksandor
2019. május 13. 21:40
Meglepő, hogy egyáltalán foglalkoznak a témával. Pozitív csalódás ez részemről. Bár az írást még minduntalan áthatja a feminista szemlélet, de talán már van némi fény az alagút végén.
abcdef
2019. május 13. 19:41
Egészen tárgyilagos összefoglaló a magyarországi férfi érdekvédő szervezetekről. Magam részéről újdonságokat is megtudtam a témában, ezért hasznos írásnak tartom.
Petkó Zsigmond
2019. május 13. 16:24
"az elmúlt száz év a nők számára öntudatra ébredést és társadalmi felemelkedést hozott mind politikai, mind hétköznapi szinten" Na, amíg ezt nem látjátok teljesen másként, addig nincs is miről beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!