A hiányzó betű

2019. április 26. 07:47

Az én csalóm csaló, a te csalód gyanú felett áll. Ilyen egyszerűen osztják manapság az igazságot mifelénk.

2019. április 26. 07:47
Somfai Péter
Népszava

„Az én csalóm csaló, a te csalód gyanú felett áll. Ilyen egyszerűen osztják manapság az igazságot mifelénk. Gyakran akkor sem járnánk messze az »igazságtól«, ha egyszerűen csak »gazságról« beszélnénk, az »i« betűcske ott időnként teljesen felesleges. 

Emlékszünk a csengeri asszony nagy port kavart esetére, aki olyan »ravaszul megtévesztette« a dörzsölt debreceni politikust, hogy az lóhalálában szaladt a közjegyzőhöz, néhány százmilliót bebiztosítani a sertéstenyésztésbe egyre jobban beletanuló, szépkorú mamája számára. Ha Kósát átverte egy szélhámos, akkor ostoba, ha maga sétált be a kelepcébe, akkor gazember.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mankó
2019. április 26. 21:40
Somfai jó ember.. Rossz oldalon.. De megfizetik.
Aerion
2019. április 26. 13:25
Ez egy ősrégi kép a somfairól, így kábé akkor nézett ki, amikor a janibácsi még tolta a biciklit.
kispufi
2019. április 26. 12:13
Azt hittem, én kis naiv, hogy az uniós listára menekített, elítélt, de a közügyekből valahogy ki nem zárt közpénzcsalóra tetszik gondolni.
röviden
2019. április 26. 11:25
Hogy rólad mi pereg le, Somfai, arról inkább ne ejtsünk szót, a jóízlés kedvéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!