Van-e jámbor zsidó rágalmazás?

2019. április 01. 15:34

Megyeri meg sem kíséreli alátámasztani általa sem tagadottan teljes mértékben légből kapott állításait.

2019. április 01. 15:34
Radnóti Zoltán
Közlemény

„Megyeri András Jonatánnak a Mandiner által is átvett blogbejegyzése kizárólag rosszindulatú, minden alapot nélkülöző sejtetések, rágalmazások gyűjteménye, amelyeket olyan bizonyítékokkal támaszt alá, mint hogy »nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél«, vagyis minden rágalmazó önigazoló jelmondatával.

Azért nehéz reagálni, mert Megyeri meg sem kíséreli alátámasztani általa sem tagadottan teljes mértékben légből kapott állításait. A Heisler Andrással kapcsolatos bájos fikciót, hogy VII. kerületi önkormányzati politikus kíván lenni ellenzéki színekben, a hitközség már egyszer világosan cáfolta, ő pedig mindenféle bizonyíték nélkül megismételte, »érvként« azt hozva fel, hogy »naná, hogy tagadnak«, nagyvonalúan eltekintve attól, hogy a Heisler András hitelét rontó, általa tett tényállításokat mégiscsak neki kéne bizonyítania.

Természetesen nem igaz az sem, hogy a neológ betérések ne volnának hosszú, alapos, komoly procedúrák, vagy hogy bárkit azért térítene be a hitközség, a rabbik, a vallási bíróság, hogy »beültesse a közgyűlésbe«. A közgyűlés tagjait ugyanis a körzetekben választják a hívek, a vezetőség vagy a rabbikar senkit sem tud, még ha akarna, akkor se, »beültetni«.

A zsidó hagyomány nagyon szigorúan ítéli meg a megalapozatlan állítások terjesztésének bűnét, furcsa, hogy olyanok oktatnak másokat jámborságból, akik ezt a súlyos vétket hivatásszerűen követik el már szinte naponta.

Méltatlan mindez, elsősorban Megyeri Andráshoz nem méltó és az EMIH-hez, Köves Slomó szervezetéhez sem, amelynek kötelékébe Megyeri is tartozik. Jó lenne, ha kicsit többre becsülnének, nem minket, mi igazán nem várjuk ezt tőlük, de legalább saját magukat. 

Radnóti Zoltán főrabbi
A Mazsihisz Rabbitestületének elnöke”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nobilis de Karatna
2019. április 02. 11:31
Drága nagytiszteletű Rabbi! Másképpen kellene fogalmazni! Pl. így; Van-e jámbor zsidó kritika? BIZONY VAN! Vegyük alapul az egyik nagy prófétát JÉSÁJÁHUT! Mit mondott a zsidóknak címzett dorgálásában? "Rombolóid és pusztítóid közületek származnak" ( Psat, azaz szó szerinti értelmezés) Mit mondott, Aharon DAVID GORDON neves cionista zsidó társadalomtudós a " A munka, mint megváltás" elmélete" című tanulmányában? https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/ad_gordon.html http://en.wikipedia.org/wiki/A._D._Gordon http://www.amazon.com/Selected-essays-Aaron-David-Gordon/dp/B00085J61Q (Válogatott esszék) --kötelezővé kell tenni elolvasását minden zsidó részére--. Ez a bölcs és messzelátó zsidó gondolkodó, társadalomtudós, ekképpen szól a zsidósággal kapcsolatos önkritikus tanulmányában: "...a zsidók idővel hozzáidomultak eltorzult, elidegenedett természetükhöz....Mi (zsidók) megvetjük a munkát. Még munkásaink is csak szükségből dolgoznak, s abban a reményben, hogy egy napon véget ér a munkás élet, s jó élet következik utána. Nem szabad megcsalnunk magunkat. Fel kell ismernünk, mennyire abnormisak vagyunk e tekintetben, mennyire idegenné lett számunkra a munka, s nemcsak az egyén, de a zsidóság életében is..." Et csupán egy töredék! A bírálat mindig hasznos! Egy tükör. Mert tükör nélkül csupán elképzeléseink lehetnek magunkról. Ezért jobb, ha tükröt tartanak elénk!
catalina9
2019. április 02. 07:09
A zsidó hagyomány nagyon szigorúan ítéli meg a megalapozatlan állítások terjesztésének bűnét, furcsa, hogy olyanok oktatnak másokat jámborságból, akik ezt a súlyos vétket hivatásszerűen követik el már szinte naponta." szellemes....de hát úgy látszik az Általános Zsidó ezt nem tudta... "A Saul fia Golden Globe-díjjas rendezője a Jüdische Allgemeinének nyilatkozott. Nemes Jeles Lászlóról úgy jelent meg egy nyilatkozat, hogy szerinte Magyarország nem normális. A fő probléma, hogy félelmetesen nagy számban vannak nálunk antiszemiták. Ahogy fogalmazott: A zsidógyűlölet Magyarországon, ahogy korábban, most is nagyon széles körben elterjedt. Sokan legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, ha megtehetnék – inkább tegnap, mint ma.”... ... Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.”
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. április 01. 22:51
"A zsidó hagyomány nagyon szigorúan ítéli meg a megalapozatlan állítások terjesztésének bűnét" LOL. Én is ezt mondanám. :)
linkeloe
2019. április 01. 21:28
Azért lettem antiszemita,mert annyiszor mondták, hogy az vagyok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!