Lámpaoltás

2019. április 11. 11:14

Az a vélekedés, hogy »Európa megmentése« feljogosít a leplezetlen nepotizmusra az igazi hungarikum.

2019. április 11. 11:14
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Létezik egy elmélet – mi is írtunk már róla –, amely szerint nem a Juncker-plakát, hanem a Tiborcz-Elios ügy okozott végzetes törést Orbán Viktor és az Európai Néppárt kapcsolatában. 

Akkor történt meg először, hogy a néppárti dominanciájú uniós intézmények egészen a miniszterelnök családjáig követték a korrupció nyomait, és valószínűleg akkor értette meg a kormányfő, hogy a tét nem csupán a jövőbeni támogatások lenyúlhatósága lehet; hogy a brüsszeli vizsgálók a csalással szerzett és már sajátnak hitt vagyonkákat is visszakérhetik. 

Az a vélekedés, hogy »Európa megmentése« feljogosít a leplezetlen nepotizmusra és a kormányprogrammá emelt harácsolásra, igazi hungarikum, amivel a Fidesz szűkebben értelmezett táborán kívül senki nem azonosul a kontinensen. Azokban az országokban, amelyeknek a pénze és politikai jóindulata a rezsimet élteti, a magyar kormányfőt mára fölhelyezték az európai periféria pénzéhes despotái közé.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. április 12. 02:54
Nálad már rég leoltották, Hargitai! :-)
zakar zoltán béla
2019. április 11. 19:04
Mont Banc Miki
balbako_
2019. április 11. 17:54
»Az ügyészség 2015–2016-ban a Nemzeti Nyomozóirodával együtt nyomozást folytatott. A nyomozás során az OLAF észrevételeit is figyelembe vették, hiszen az OLAF elküldte a Jávor Benedek- és a Hadházy-féle papírokat és hangfelvételeket az ügyészségnek. Volt találkozó az OLAF és az ügyészség között is. Az ügyészség a nyomozást végül bűncselekmény hiányában lezárta.«” Ennyit az Elios blabláról!
atila68
2019. április 11. 16:36
Igen Miklós, szükség van egy gazdaságilag, anyagilag erős, és külföldi érdekektől független rétegre. Erre volt a szociknak húsz éve, elbaxták. Ha nincs nepotizmus akkor te most nem vagy publicista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!