Régi ember, új ember

2019. március 04. 17:23

A 21. századi nyugati ember feladta önmagát, és sírba száll, hogy utat engedjen azoknak, akik éhesen, soványan törnek be.

2019. március 04. 17:23
Szentesi Zöldi László
888

„A futballban száz esztendeje pontosan megmutatkoznak a különféle nemzetkarakterológiai jegyek. Mediterrán, délszaki vidékeken a csapatok szellősen, sok improvizációval, könnyedén játszanak. A brazilok szambáznak, ahogyan Európa braziljai, a portugálok is, de eredendően a spanyolok, franciák is a latin könnyedségre, virtuozitásra építenek. Az angolok konzervatív, beívelgetős játéka, a német rakkolás és küzdeni tudás, a skandináv és orosz erőfutball, a közép-európai népek (osztrákok, csehek, magyarok) kombinatív és technikás futballja úgyszintén közismert.

A 21. századi nyugati ember feladta önmagát, és gazdagon, jóllakottan sírba száll, hogy utat engedjen azoknak, akik éhesen, soványan törnek be a komfortzónájába. De mielőtt kivégezzük magunkat, még kiképezzük a harmadik világot, hogyan végezze ki majd egyszer önmagát. Arra ösztökéljük őket, hogy a lelki tartalmak és a társas kapcsolatok fejlesztése helyett a nyugati ember által előállított javakra áhítozzanak. Majd amikor az a kultúra és civilizáció is eléri a zenitjét, az ő világuk ugyanígy átadja a helyét az újnak, egy másik éhes és sovány jövevényhadnak.

A recept a régi. Mindenféle értelemben legyél régi ember, térj vissza a hagyományhoz, értelmezd újra a magad számára! Tudnod kell, hogy Isten nem halt meg, csak a nyugati ember hiszi mértéktelen önzésében, hogy teljhatalmat szerzett. Bár sok neve van, de Isten működik, irányítja a világot. Hogy ezt megértsd, hagyd magad mögött a várost! Nézd a csillagos eget, járd a természetet, fürkészd ki a titkait, ismerd meg a nem emberi kéz alkotta világot! Alapíts családot, mert az jó! Utódaiddal halhatatlanságot vásárolsz, és életed minden pillanatában támaszként szolgáltok egymásnak. Társad és gyermekeid, majd azok gyermekei életed utolsó pillanatáig ott vannak, lesznek melletted. Tiszteld a férfiben a férfit, a nőben a nőt, ragaszkodj a régi nemi szerepekhez, amelyek elégedettséget, örömöt és természetességet hoznak a számodra. Értsd meg, hogy az ember társas lény, legyél hűséges barátaidhoz, keresd a társaságukat! Fogadd el, hogy nemcsak jogaid, de kötelességeid is vannak, igyekezz betartani az írott és íratlan törvényeket! Gondolkodj hierarchiában, fogadd el, hogy a tisztelet és a hagyomány felülírja az egyéni érdeket! És soha ne kérdezd, mivel tartozik neked a hazád, mert a hazádat szolgálnod kell, ahogyan őseid szolgálták.

Ha így élsz, boldogságot és nyugalmat nyersz rövid földi életedben. Mert azt is tegyük hozzá, hogy nem fogsz örökké élni, és csak rajtad áll, hogy magadnak és másoknak hasznos életet élsz-e, vagy egész életedben sodródsz és hiábavalóságokra fecsérled el a rendelkezésedre álló időt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 05. 19:41
A címből meg az ismertetőből nem gondoltam volna, hogy ez focis cikk lesz.
KannibálTatárÚr
2019. március 04. 23:23
A fényes jövő, ami a nyugatiakra vár: A migránsok egyre érkeznek, főként fekete Afrikából. Elfoglalják előbb a nagyobb városokat, aztán a kisebbeket is. Az őslakosok - amint többségbe kerülnek a migránsok (helyesebben imigránsok), más lakóhelyet keresnek maguknak. Mivel a városok egyre inkább migránsokkal telítődnek, marad a falu az őslakosoknak. Lenézett hontalanok lesznek a saját hazájukban.
Rony Tronco
2019. március 04. 22:13
A mai Sajtóklub után azt szeretném megkérdezni a Szerzőtől: Hol van Közép-Kelet -Európa. Európa középpontja vagy Szolyva nellett a hegyoldalban van, vagy azonos hosszúságon Lengyelországban, (függ a Ferenc József föld kontinentális talpazatából mennyit veszek be.) Ami ettől a sávtól nyugatra van az , hogy lehet Kelet? Mi Közőp-Európában vagyunk. Ezt illene tudni!
Valodi
2019. március 04. 18:59
„A Paraszt történetietlen. A paraszt az örök ember, a közös alap, függetlenül mindenféle kultúrától, ami a városokban honos. Megelőzi és túl is éli azokat, érzéketlenül, nemzedékről nemzedékre tenyészve, földhöz kötődő foglalkozásokra és képességekre korlátozódva, misztikus lélek, nyers, a gyakorlathoz tapadó értelem; alapja és soha ki nem apadó forrása a vérnek, amely a városokban a világtörténelmet csinálja.... A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége.... Az ősi népek bő gyermekáldása természeti jelenség, amelynek meglétén senki sem morfondírozik, még kevésbé hasznán vagy kárán. Ahol egyáltalán tudatosulnak a születési indokok, ott maga az élet vált kérdésesé. A paraszt és minden természeti ember anyát választ a gyermekeinek. Az „ősasszony” a parasztasszony anya; gyermekkorától vágyott minden női sajátossága ebben a fogalomban fut össze.... A gyermekszegény intelligencia minden civilizáció utolsó fázisának egységes jelensége”. (Oswald Spengler - A nyugat alkonya) Ez a mérce. A komenizmus béklyójából szabadulás ellenére ennek a lehetőségét tolta a történelem távolába Orbán Viktor. Lévai Anikónak hiába van öt gyereke és 2000 hektár földje, csak Nemzetrontó tolvaj marad az urával együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!