Szárnyaszegett vészmadarak

2019. március 07. 07:21

Ezek az elfuserált álbaloldali figurák kóvályognak az ország háza felett. Mint megannyi gólyafos a levegőben…

2019. március 07. 07:21
Kruppa Géza
Magyar Hírlap

„Böki a ballibek csőrét, hogy már a gólyák is felülnek a szárnyaló gazdaságról szóló populista kormánypropagandának, és a tavasz leheletével sorra hazatérnek.

A gilicék e gesztussal magasról tesznek a hajdan oly kevély szabad madarak szellemi hagyatékára is. Mert a természet törvényeit követve az oktondi gázlómadarak ahhoz a szülőföldhöz éreznek vonzalmat, ahol – a huhogók szerint – tombol a diktatúra, az emberek rettegnek, bizonytalan a jövő, és ebből a siralomvölgyből, aki csak teheti, menekül.

A tapasztalt vándormadarak arról is sokat tudnának kelepelni, hogy a jobb megélhetés reményében vagy kalandvágyból külhonba készülő fiataloknak idegenben milyen előre nem látható csapdákkal kell szembenézniük. A sikeres helytálláshoz például elengedhetetlen a szociális intelligencia, amelynek esetleges hiányosságai az itthoni megszokott környezetben talán fel sem tűnhetnek.

Persze vannak, akik idehaza sincsenek igazán a helyükön. A szárnyszegett vészmadárként vergődő ellenzéki politikusok például a májusi választások közeledtével gyakran már nem csupán saját pártjukkal, nem létező szövetségeseikkel, hanem magukkal sem találják a közös nevezőt. A nagy tülekedés közepette rég elveszítették önazonosságukat, viselkedésük nincs összhangban belső érzéseikkel és meggyőződéseikkel. Ezért hamis a zárt ajtóról visszapenderülés, műáldozatként a földön fetrengés. Menthetetlenül belegabalyodtak a pénz kelepcéjébe. A másfél milliós fizetések, pluszjuttatások bűvöletében ezek az elfuserált álbaloldali figurák, hazaárulóként megbélyegezve, frusztráltan, boldogtalanul, hajdani önmagukat meghazudtolva újabb idétlen akciókat magukból kipréselve kóvályognak az ország háza felett. Mint megannyi gólyafos a levegőben… A flaszterra érve majd nagyot toccsannak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. március 07. 10:16
Ennek éppen itt az ideje: "Mint megannyi gólyafos a levegőben… A flaszterra érve majd nagyot toccsannak.”
JMoflicheque
2019. március 07. 08:55
Mért kell emlékeztetni ezekre a gennyekre? Már kezdtük elfelejteni őket!
Coccothraustes
2019. március 07. 08:45
Bayer mindig beletalál a közepébe. Kiváló cikk.
Tehetős Totó
2019. március 07. 08:30
Jaajj, jajjj, bántják a liliomos lelkületű jobbikosokat a bayerek gólyafosos hasonlatai. Kelecsényi néni! Ne hagyd, hogy a fejedre fossanak: tátsd ki a szádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!