Ó, Afrika!

2019. március 29. 09:02

Ritka alkalom, egyetértünk a külgazdasági és külügyminiszterrel.

2019. március 29. 09:02
Friss Róbert
Népszava

„Afrika a jövő kontinense, ehhez nem fér kétség – jelentette ki a Zöld-foki Köztársaságból az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Közölte, az afrikai kontinensen megy végbe a globális növekedés jelentős része a következő időszakban. Amit néhány éve Kína jelentett a világgazdaságnak, azt a jövőben az afrikai kontinens fogja jelenteni – tette hozzá. 

Ritka alkalom, egyetértünk a külgazdasági és külügyminiszterrel. Akkor is, ha nem éppen Afrika szívéből, hanem annak legnyugatibb csücskétől 570 kilométerre, az Atlanti-óceán szigeteiről üzent. Ha értelmezni próbáljuk a szavait: a keleti nyitás mosolya végleg lehervadni látszik a kormányzati orcáról, talán mert a kabinetben is ráébredtek, a kínaiak nem hülyék, szeretnek – vagy kénytelenek – évszázadokban és emberszázmilliókban gondolkodni. A pénzről, a befektetési kockázatokról nem is beszélve. Mert hogyan lehet megbízni egy olyan hatalomban, amelyet saját nyugati közössége tagad meg éppen?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. március 29. 15:44
Idióta...
Harangláb
2019. március 29. 15:36
"...Mert hogyan lehet megbízni egy olyan hatalomban, amelyet saját nyugati közössége tagad meg éppen?” Kicsit görcsös átvezetés ez Robi bácsi... a kínaiak nagy ívben lesz@rják, hogy az Európai Parlament politikus szájkaratésai éppen min rugóznak, miközben a kínaiak ügyesen intézik a gazdasági ügyleteiket...
atila68
2019. március 29. 14:56
Csak én érzem úgy mikor már nekem kínos? Megvan ez az érzés?
DrPepper
2019. március 29. 14:55
A keleti nyitás mosolya végleg lehervadni látszik a kormányzat arcáról... https://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/azeri-foldgaz-johet-magyarorszagra.319143.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!