Hajrá erdélyi magyar fiatalok!

2019. február 23. 16:40

Mi tudunk az erdélyi fiatalok hangja lenni Európában.

2019. február 23. 16:40
Olteán Csongor
Facebook

„Tisztelt küldöttek,
Abban bízom, hogy ma egy olyan RMDSZről irányról fogunk mindannyian dönteni, amely nemcsak szlogenként emlegeti a fiatalokat, hanem érdemben tesz is értünk, nemcsak plakátragasztásban látja a fiatalok szerepét, hanem bízik a munkánkban, nemcsak a véleményünkre kíváncsi, hanem a döntéshozásban is szerepet ad nekünk. Az elmúlt négy évben ez látszott, hiszen 500 fiatalt jelöltünk az önkormányzati munkára, parlamenti képviselőjelöltjeink voltak és öt évvel ezelőtt az ötödik helyről kampányt vittünk végig az EP választásokon. Első perctől kezdve a fiatalokkal, a fiatalokért dolgoztunk, (a fiatalokért és nem szégyelltük, sőt) és bátran vállaltuk és vállaljuk RMDSZes mivoltunkat.

Közeleg az EP választás, vannak már jelöltek, szám szerint ötön és négyüknek megvan a kellő tehetsége, tudása és tapasztalata ahhoz hogy érdemben képviselje az erdélyi magyarok érdekeit az Európai Parlamentben. És vagyunk mi, fiatalok, akik vettük a bátorságot és azt mondtuk befutó helyet kérünk az EP listán: sokan bátorítottak és biztattak bennünket az RMDSZen belül és kívül egyaránt, de voltak olyanok is, akik megjegyezték: mit akarnak ezek a fiatalok megint? Megint?Az elmúlt 10 évben a fiatalok jelöltjének mindig az ötödik hely jutott és mindig végigdolgoztuk a kampányt a legjobb tudásunk szerint. 

Mi nem az első két helyre pályázunk, mi a harmadik helyet kérjük…nem magamnak és nem a MIÉRTnek, hanem az erdélyi magyar fiataloknak.Első generációs állampolgárai vagyunk az Európai Uniónak. Egy olyan nemzedékhez tartozunk, amely nem belépett, hanem beleszületett az EU-ba. Most viszont az EU változás előtt áll. Mi egy új generáció új Európájáért dolgozunk és részesei akarunk lenni ennek a változásnak. Versenyképes, nyugat európai szintű oktatást szeretnénk a fiatalok számára. Több Uniós támogatást akarunk az erdélyi magyar fiataloknak, vállakozóknak, kevesebb bürokráciával. 

Mi tudunk a fiatalok szavazataiert harcolni, mi tudjuk mit várnak el a fiatalok az EU-tól és mi tudjuk érdemben képviselni az álláspontjukat, mi tudunk a hangjuk lenni Európában. Arra kérem önöket ne legyenek szkeptikusak a fiatalokkal szemben.. sokszor meggondolatlanok és talán szemtelenek is vagyunk, de mindannyian ebben a szervezetben dolgoztunk és dolgozunk. Mindennyian ugyanazt a közösséget szolgáljuk nap mint nap: az erdélyi magyar közösséget. Jövő héten az Állandó Tanács rangsorolni fogja a jelöltjeit. Nehéz döntés, hiszen 4 olyan ember közül kell eldönteni ki legyen az első kettő, akik rengeteget bizonyitottak és dolgoztak a szervezetben, de bízom benne, hogy a legjobb döntést fogjuk közösen meghozni. .

Hajrá erdélyi Magyar fiatalok, Hajrá MIÉRT, Hajrá RMDSZ, Hajrá Kelemen Hunor!”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2019. február 24. 08:44
Na, hát ezeknek a kommenteknek egy rész valóságos nemzeti szégyen! És az a legszégyenletesebb, hogy az utódállamokban SEHOL nem találnál egyetlen pártot sem, ami akárcsak megközelítőleg így viszonyulna a saját nemzetéhez, mint ahogyan nálunk. Komolyan mondom, néha úgy érzem, megérdemeltük Trianont....
Pelso j.
2019. február 23. 22:09
Ja. Meg hajrá magyarországi magyar fiatalok.
hentes
2019. február 23. 19:00
Ez most hogy van? Az erdélyi románok Romániának is szavaznak EP képviselőt és Magyarországnak is?
balbako_
2019. február 23. 18:46
Hajrá erdélyi magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!