Ki védi a homoszexuális életmódot elhagyni vágyók érdekeit?

2019. február 02. 13:04

Ki védi azok érdekeit, akik a saját életükben tapasztaltak alapján azt állítják, hogy homoszexuálisból heteroszexuálisok lettek? És ki védi az ő terepeutáik működési szabadságát?

2019. február 02. 13:04
Németh Ágnes-Kölnei Lívia
Képmás

„A tudományos kutatások nem bizonyították, hogy csak genetikai oka lenne a homoszexualitásnak – ezt még a 24.hu is megerősítette. Ebből persze még távolról sem következik, hogy minden esetben »ki lehet gyógyulni« belőle, de ezt így senki nem is állította a műsorban, sőt! Ellentétben a terápiát (és a tévéműsort) támadó cikkek címeivel, azt állították, hogy aki belső indíttatásból elmegy hozzáértő (nem ördögűző, nem átnevelő) szakember által vezetett terápiára, az sikerrel járhat.

De honnan tudjuk, hogy van létjogosultságunk a terápia lehetőségéről beszélni? Ki védi azok érdekeit, akik a saját életükben tapasztaltak alapján azt állítják, hogy homoszexuálisból heteroszexuálisok lettek? És ki védi az ő terepeutáik működési szabadságát? (...)

A mai napig nem zajlott le megfelelő tudományos kutatás arról, hogy a szexuális irányultság megváltoztatását célzó terápiák biztonságosak-e, hatékonyak-e vagy pedig kárt okoznak és hatástalanok-e. Az ellenük szóló szakmai állásfoglalás szórványos, kudarccal végződő, egyéni példákra alapozott aggodalmakra támaszkodik, és sokkal inkább politikai, mint tudományos. (Lásd itt a 7. kérdésre adott választ.) Ugyanakkor nem veszik figyelembe azoknak a tanúságtételét, akik reparatív, reintegratív terápián vettek részt és szexuális orientációjuk heteró irányváltásáról számolnak be. Nem létezik például olyan tanulmány sem, amely a felnőtt élet időtartamában vizsgálta volna a szexuális orientáció maradandóságát. Akkor viszont hogyan lehetünk biztosak abban, hogy a szexuális orientáció nem változik? Mindezeket figyelembe véve a kettős mérce alkalmazásának tipikus példája, hogy szakmai és társadalmi kiközösítést kockáztat az, aki megfelelő pszichológusi képzettséggel vállalja a helyzetükkel elégedetlen homoszexuálisok terápiáját.

Hazánkban a téma egyik legnagyobb szaktekintélye, a nemrég elhunyt Buda Béla professzor is aggodalommal érzékelte, hogy az ideológiai doktrínát gyengítő kutatási eredmények elutasítása nem tudományos, hanem politikai okokra vezethető vissza.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2019. február 04. 14:47
Ismerős a helyzet, amikor két buzi beszélget, hogy "mindenki rohadt, mocskos buzi, csak a mi szerelmünk tiszta"!!!!!!!
Senki Alfonz
2019. február 03. 17:38
Az OEP támogatja előbb valaki oda- majd később vissza-váltását az egyik nemről a másikra??? Hát akkor ott vagyunk, mint a cigányok, akik látszólag felszámolták mindenüket, kimentek Kanadába, majd mikor bűncselekményért visszaküldték őket, akkor letelepedési segélyt kaptak!!!!!! Ja, meg persze elővették a rokonoknál eldugott cuccokat, amikre azt hazudták, hogy repülőjegyre kellett!!!
syphax
2019. február 03. 15:35
NE KEVERJÜK A DOLGOKAT! Mi a homoszexuálisokat "békén hagyjuk"! Azokat viszont igenis NEM HAGYJUK BÉKÉN(!), akik az ebből az állapotukból-helyzetükből KI-MÁSZNI, és VÁLTOZTATNI akarókat akadályozni próbálják.-- szóval és tettel!! Szóval mi az akadályozókat ..NEM HAGYJUK BÉKÉN. ÉS EGY ÚJJAL SEM NYÚLUNK a HOMOKOSOKHOZ! Mert adott a buzi, aki: 1.) buzi akar maradni is--őt nem "bántjuk". Leegyen ahogyan lenni akar, az ő dolga. 2.) buzi, de NEM(!) AKAR "AZ" MARADNI--ÉS EZ IS AZ Ő DOLGA, hogy tudnillik változtatni akar. Van az orvos vagy mentálhigiénés szakember, aki segiteni akar a buzinak, hogy meggyógyuljon, kiemelkedjen a bajából. És VAN AKI MEG AKARJA AKADÁLYOZNI AZ ORVOST vagy pszichológust ABBAN, hogy segitsen! Nos, mi ezt az "akadályozót"(!!!) nem hagyjuk békén, s nem a buzit!
syphax
2019. február 03. 15:00
P.s.: És még egy kiemelés, mely LÉNYEGI ELEMEKRE MUTAT RÁ--és a SÚLYOZÁS MIATT ISMÉTLEM: "..A KULTÚRMARXISTA(!!!) IDENTITÁSPOLITIKA lényegi célja (Gramsci és a frankfurti iskola óta) az, hogy széles koalíciót építsen a fehér keresztény férfi patriarchális és heteronormatív világa ELLEN. ( tehát: A NORMALITÁS ELLEN, AZ EGZALTÁLSÁG -ELMEBAJ JAVÁRA)!!!) Ezt nem én állítom, hanem ők maguk. A homoszexuális vágyakkal élők bekerültek egy náluk nagyobb történetbe, amikor a normálistól eltérő vágyaikat identitássá tették, hogy ők is küzdjenek azzal a világgal szemben, amely őket elnyomja, megbélyegzi, meg akarja változtatni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!