A kommunizmus áldozatainak emléknapja

2019. február 27. 18:46

A diktatúrával szemben a szabadságot, a terrorral szemben a jogállamot kell választanunk!

2019. február 27. 18:46
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

„Az emlékezésből nagyon sok minden következik. Soha nem igazolhatjuk a gyilkosokat. Ismernünk kell az elrabolt és megtört életek sorsát – és ismernünk kell azokat is, akik mindezt elkövették! Tudnunk és értenünk kell, hogy a zsarnokság is emberek döntéseinek és tetteinek következménye! Józan ésszel senki nem mondhatja, hogy a kommunizmus eszméje jó volt – csak a megvalósításba esett némi hiba, ami alapvetően tért el az alapítók szándékától.

A felelősségünk éppen ezért nagy: a diktatúrával szemben a szabadságot, a terrorral szemben a jogállamot, a szovjet szuronyok legitimációjával szemben a népfelséget, a megszégyenítéssel, kínzással és gyilkosságokkal szemben pedig az emberi méltóság feltétlen tiszteletét kell választanunk! Nem csupán azért, mert így emlékezhetünk méltóképpen az áldozatokra, hanem azért is, mert csak ez ad értelmet a vértanúk vérének.

Amikor a kommunista gazemberek Magyarország hercegprímását, Mindszenty bíborost meztelenre vetkőztetve kínozták itt, az Andrássy út 60-ban, cinikusan azt gondolhatták, – ha nem is tudták így megfogalmazni – »sic transit gloria mundi«: így múlik el a világ dicsősége. 70 év távlatából a néhai bíboros szent emlékezetére gondolva azt mondhatjuk: »Sic itur ad astra« – így jutunk a csillagokig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2019. február 28. 12:19
Gergelykém, amiket beszélsz, azok nagyon szépek, de akkor mégis miért szolgálod azt a rezsimet, amelyik mindennek az ellenkezőjét képviseli? Csak egy pici példa: véletlenül éppen azon a napon emlegetsz jogállamot, amikor a rendőrség elutasította a feljelentést Gruevszki Magyarországra csempészésének az ügyében. Tényleg azt gondolod, hogy Gruevszki érvényes okiratokkal jött Magyarországra? Tényleg azt gondolod, hogy nem a magyar hatóságok csempészték be? Tényleg azt gondolod, hogy ez nem bűncselekmény? Tényleg azt gondolod, hogy azok, akik ezt védik, nem követnek el bűnpártolást? Tényleg azt gondolod, hogy mindez nem a közvetlen főnököd utasítására történt? Disznók közé keveredtél Gergely, és már régen felfaltak. Eladtad a lelkedet.
Nyáril
2019. február 28. 07:42
http://egi.kektoll.com/2019/02/26/agresszio/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!