A rendszer ellen

2019. február 27. 07:10

Az Orbán-rendszer a magyar társadalom ellen fordult.

2019. február 27. 07:10
Antal Attila
Antal Attila
Mérce

„A 2018-as választás utáni időszak a maga brutális valóságában mutatta be és bizonyította a rendszer autoriter jellegét. Az Orbán-rendszer a magyar társadalom ellen fordult, legalábbis célul tűzte ki azt, hogy végső csapást mér azokra, akik valamilyen oknál fogva nem illeszkednek a rendszerbe. Mondhatnánk, hogy a rendszernek nincs »mesterterve«, de ha van, akkor az az állandó félelemkeltés, elbizonytalanítás. Ennek fő eszköze a jognak, a jogbiztonságnak az olyan példátlan »cseppfolyósítása«, amely oda vezetett, hogy az autoriter rendszer fegyverként használja a társadalom ellen a jogszabályokat.

Értelmét vesztette tehát minden olyasfajta érvelés, hogy ez vagy az a jogszabály »alkotmányellenes«, hiszen maga az alaptörvény a legnagyobb bizonytalanság forrása.

Öt fő társadalmi csoport ellen pörgött fel a már a korábbi ciklusokban megindított támadás: a munkások; az értelmiségiek; a politikai ellenzék; bíróságok és államigazgatás; végül a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. február 27. 17:18
Tökfej!
lofejazagyban
2019. február 27. 15:05
ez a faszi az élő példa, hogy miért nem szabad az egyetemeknek több pénzt adni. Ennek minek?
Bolond Istók
2019. február 27. 12:53
Ki ez a féreg, és miért hazudik?
Bokros Birka
2019. február 27. 12:35
Antal Etele az ész ellen fordult, de majd rájón, hogy Szarus Gyura alamizsnája csak addig tart még kifosztja az Antal Etele féle éhenkórászokat eltartó embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!