Szóval itt a fasizmus

2019. január 08. 14:35

Persze a Nyugati mögött progresszív lett volna egy kormányzati negyed.

2019. január 08. 14:35
Pindroch Ferenc
Facebook

„Miért csúfság a Karmelita-kolostorba költöző kancellária? Csak! Az és kész. Urizálás a köbön Gundellel és papi áldásssal. A destruktív múlt, a fasizmus - sőt a holokauszt - előszobája... Ahogyan minden az, ami 1944 előtt ebben az országban történt - szerintük - egészen Attilától, sőt a szkítáktól (ha valaki azokról a magyar őstörténet kapcsán szót ejt)... Tegnap a Klub Rádióban egy hívő hölgy háborodott fel Bolgár Úrnak, hogy most már nem megy többet templomba, mert az atyák megáldották a Karmelita Kolostort (azt inkább hagyjuk, hogy vízkereszt volt és megszentelték, ahogyan az ősi szokás, főleg egyházi ingatlanok esetén, mindegy is...) Szóval itt a fasizmus. A királyság - ami nyilván ugyanaz - meg az uri magyarország - ami dettó... Persze a Nyugati mögött progresszív lett volna egy kormányzati negyed, a várban meg regresszív. Érthető ez. A Pénzügyminisztérium által használt csodás palota a József Nádor téren nem urizáló, a várban, az eredetileg is Pénzügyminisztériumnak épült ház - főleg, ha visszaállítják az eredeti állapotát - az lesz... Értem én, csak nem szeretem...”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2019. január 08. 17:45
Az, hogy a KE és az ME felköltözött a Várba, azzal semmi bajom. Igazi reprezentatív hely. Minisztériumokat viszont nem szabadna felvinni. Volt alkalmam dolgozni modern és 120 éves épületben is. Az utóbbiban állandóan fúrtak-faragtak, hol a net, hol a telefon meg a tűzjelző döglődött, egyszerűen nem erre voltak tervezve....Ráadásul a várbeli utcák szűkek és mélygarázsokat meg a pincerendszer és a földben levő műemlékek miatt meg alig lehetne építeni. ( Rómában pl. ezért kínlódnak a metro bővítéssel, ahol ásnak mindjárt előkerül valami ókori emlék.)
billwilson
2019. január 08. 17:31
megfordultak a szerepek ennyi történt 2007ben meg pindrochék káráltak h fletó urizál a kormányzati negyeddel mondjuk a mostani minisztériumi épületek tényleg kurva szarok épületgépészetileg meg energiahatékonyság szempontjából. de talán nem ez az ország legnagyobb problémája + a magyar politika nem képes 1 ilyen projektet korrupció nélkül levezényelni
zakar zoltán béla
2019. január 08. 15:52
Most néztem ki az ablakon: Igen, sőt nyilas hópelyhek hullanak....
Google
2019. január 08. 15:24
Egy hivo holgy felhaborodott. Hat komoly lehetett a hite, ha a hazszenteles kiboritotta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!