Az ellenzéket kellene leváltani

2019. január 28. 11:23

Egyes ellenzéki ország­gyűlési képviselők sok esetben semmibe vették a törvényhozó hatalom méltóságát.

2019. január 28. 11:23
Magyar-Zsolnay Attila
Magyar Idők

„Az elmúlt időszakban egyes ellenzéki ország­gyűlési képviselők, parlamenten kívüli pártok vezetői és aktivistái sok esetben semmibe vették a törvényhozó hatalom méltóságát.

2018. december 12-én tárgyalta az Ország­gyűlés a munkáltatók, továbbá a magasabb bérért önként túlórázni kívánó munkavállalóknak előnyös, a munkáltatói visszaélések kiskapuit ugyanakkor nem kellőképpen bezáró munka törvénykönyvének tervezetét.

Az ellenzéki képviselők egy harcos csoportja a rendszerváltás óta példátlan erőszakos obstrukcióval próbálta megakadályozni a törvényjavaslat megszavazását. 1904. december 13-án, amikor Tisza István egy 1904. évi házszabályreformmal korlátozta a képviselők hozzászólási idejét, az akkori ellenzéki honatyák egy erőszakos csoportja szétverte az alsóházi üléstermet.

A 2018-ban az erőszakos obstrukció útjára lépő ellenzéki képviselők sípokat, kereplőket, sőt egy szirénát is bevetettek annak érdekében, hogy a szavazás ne legyen eredményes. Néhány képviselő elzárta a Kövér László házelnöki emelvényéhez vezető utat is. Miután Latorcai János, az Országgyűlés egyik alelnöke a helyéről végigvezette az ülést, az ellenzéki obstrukció kudarcot vallott, a törvényjavaslatot az Országgyűlés megszavazta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. január 28. 16:20
Nem tudom elképzelni, hogy fizikus lehessen olyanból, aki nem ismeri el a fizikai törvényeket. Miért lehet képviselő, aki nem ismeri el a képviseleti demokrácia törvényeit, elveit? Az ilyen elmebajosoktól meg kell vonni a mandátumot - és más sem léphet a helyükbe. Ha elvesztenék a milliós jövedelmüket, meggondolnák, hogy aláássák-e a demokratikus intézmények alapjait. Dolgozni pedig hol tudnának?
exfahrenheit
2019. január 28. 13:37
"Az ellenzéket kellene leváltani" Az a szavazók fele.. csak a másik fele fidesz szavazó... és a maradék se szavazott a fideszre.
sááá
2019. január 28. 13:23
Ez itt most egy hír? Vagy a szerző most nézte át a decemberi híreket?
lujzakisasszony
2019. január 28. 12:31
Értem az alkotmányjogász véleményét. De azért a jobbikost, aki a tűzjelzőt megnyomta, talán mégis meg kéne fenyíteni, nem? A többiek esetében pedig elgondolkodnék, vajon nem teremt-e precedenst, ha nem történik ellenük semmi.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!