Görénykurzus

2019. január 19. 10:43

Sohasem merném ilyen csúnya szavakkal illetni a rendszert, nehogy én is magamra vonjam a finom tollú Bayer Zsolt haragját.

2019. január 19. 10:43
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ezt a terminust nem én találtam ki, pláne nem a NER-re. Sohasem merném ilyen csúnya szavakkal illetni a rendszert, nehogy én is magamra vonjam a finom tollú Bayer Zsolt haragját. Ő olyan kényes az igényes beszédmódra, hogy nyelvvédő szent haragjában képes egy káromkodó gyereklányt is ízzé-porrá zúzni.

A »görénykurzus« ellen neki sem lehet kifogása, hiszen ő maga is használta 2006-ban. Képzelem, milyen nehezére esett. Csak az vigasztalhatta, hogy klasszikustól vett idézettel gazdagítja a gyurcsányozás stiláris eszköztárát. A forrásnak: Szabó Dezsőnek azonban nincs ilyen mentsége. Elég kínos, de a Horthy-rendszert keresztelte el görénykurzusnak. Igazán kár ezért a Szabó Dezsőért, ezt elszúrta. Hiába kacérkodott a fajvédelemmel, csak nem vehetik be a nemzeti Pantheonba, ahol Horthynak már készül a talapzat.

Mint írja, azért görényezte le a kormányzót és csapatát, mert »három jellemző sajátságban egyeznek: a görény sunyi, lop és büdös«. Ilyesmit a mostaniakról semmiképpen sem állítanék, a lopás pl. esetükben biztosan kizárt, vagy ha mégsem, akkor a pénznek ugyebár nincs szaga. De ennek a jeles állatnak oly sok egyéb hasznos tulajdonsága van, hogy a »görénykurzus« minősítés ismét aktuálissá vált. Brehm szerint a görény »nagyon vérszomjas állat«, »ravasz és gyanakvó«. Mit látunk most is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monalisi
2019. január 21. 19:19
Kedves Ildikó néni ! Önnek nem is kell csúnyát mondania, elég az is ha a fotója megjelenik valahol.
atila68
2019. január 21. 08:50
Ildikó néni betiltaná B.Zsoltot. rutinból, megszokásból, mert ezt tanulta.
GV0917
2019. január 20. 23:04
Egy trágárságtól messze többet lehet a hely és tárgy esetében a fínomkodó "elkenéssel"kihozni. Jelen esetben a kis Blanche Tiziano vörössé válik Mármint a haja...és világossá válik a tényállás:nem abból húzzák ki" azt a valami mást" De ez mára csütör.izé világa ,mert jó háznál randa a TÖK" emlegetése. Hát még amikor- ha disznóság-nál hümmögni kell.ha disznóságot hall valaki-pl:csavaros a hüm hüm ...... --------de itt már nem érvényes. nincs egybe írva.....
zsiráf
2019. január 20. 20:09
Drága Ildikó néni, miután a szocilizmusban a lopás mindeféle válfaját kifejlesztették, majd a módszerváltás, bocsánat rendszerváltásnak hazudott időszakban tökélyre fejlesztették, miért gondolja, hogy amnéziásak vagyunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!