A túlóra gyilkol

2019. január 16. 22:57

Amiről kevés szó esik: a túlóratörvény életveszélyes is.

2019. január 16. 22:57
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Mérce

„Az Orbán-kormány összesen 400 óra túlmunkát akar a már most is végtelenül kizsákmányolt magyar dolgozók nyakába akasztani. Ez a törvény szégyenletes és embertelen: családokat verhet szét, megvonja a pihenés, a kikapcsolódás, az emberhez méltó élet lehetőségét magyarok tízezreitől.

És amiről kevés szó esik: életveszélyes is.

Pedig ha valamit, akkor a magyar halálozási statisztikáinkat nem nagyon kellene tovább rontani. Az egészségügyi állapotunkon ugyanis nagyon jól látszik az, hogy mennyire messze van még Európa. Az egész Unión belül nálunk gyilkolnak leggyakrabban a krónikus betegségek. Gyakorlatilag nincs még egy hely a kontinensen, ahol olyan hamar halnának meg az emberek, mint Nógrád megyében, ahol egy férfinak 70 életév sem adatik meg. Országszerte minden harmadik magyar olyan betegségben hal meg, ami elkerülhető lenne, és magyarként átlagban öt évvel kevesebb ideig élünk, mint mások Európában. Nem hogy a 80 évet nem érjük meg, de a 75-öt is alig. Erről valamiért nem esik szó akkor, amikor a kormány azzal büszkélkedik, hogy Magyarország jobban teljesít.

A helyzet azonban még tovább romolhat, ha nem tudjuk megakadályozni a rabszolgatörvény bevezetését. A túlmunka ugyanis gyilkol. Tudományos cikkek tucatjai számolnak be arról, hogy a rendszeresen napi 10-11 órákat dolgozók körében több, mint másfélszeresére emelkedik a szívroham kockázata. Minél többet dolgozunk, annál nagyobb esélyünk van szívkoszorúér-betegségre és agyvérzésre, ráadásul a nőknél a rák, az ízületi gyulladás és a cukorbetegség is sokkal gyakrabban fordulhat elő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2019. január 19. 10:27
Fiatal koromban havi ötven túlórát lenyomtam, de semmi maradandó károsodását nem látom. Viszont van lakásom, nyaralóm és jó autóim.
gacsat
2019. január 19. 00:14
Minden munka gyilkol.
áfonya
2019. január 18. 16:10
Ballibsi éhenkórászok is tudják hazudnak a túlóra hisztivel., sulykolják a hazugságot hátha vájt fülű réteg fejébe befészkel a ballibsi hazugság.
áfonya
2019. január 18. 16:04
2009-ben az mszp-szdsz munkanélküliséget generált a csőddel ,2010 után Fidesz kormányt okolták a munkanélküliségért , követelték a munkát kenyeret ...Lőn meg lett a munka a kenyér az ország kilábalt a szoci csődből ország gazdasága jó ,most ez a baja ballibsiknek ..Munkás réteget lebeszélik a munkáról mert bebizonyosodott hogy ballibsik nem jól kormányoztak , akadályozzák a gazdaság működését, mindenáron azt bizonygatják másik rendszer nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!