Rémálom a Kunigunda utcában, avagy miért fél a hatalom öt mondattól?

2018. december 18. 14:22

Mi történt volna, ha Szél Bernadett és társai egy percben beolvashatták volna követeléseiket?

2018. december 18. 14:22
Wéber Balázs
Privátbankár

„Emberek egy kis csoportja az éj leple alatt bejut egy nagyon rossz hírű épületbe, kétségbeesetten keresi a ház urát, de senki sem akarja útba igazítani, ezért órákon át bolyong az elátkozott falak között. Végül néhányukat kidobják, mások azonban visszamásznak a kerítésen át, vagy besomfordálnak a hátsó bejáraton. Hirtelen becsapódó ajtók, földön vonagló emberek, elcsigázott tekintetek. A Sötétség Urai nem mutatkoznak, de a jelenlétüket mindenki érzi. És senki sem tudja, hogy mi történik a következő pillanatban.

Mindez nem egy eszelős fikció, hanem a Nagy Magyar Valóság, amelyben azért áll a bál már egy napja, mert néhány ellenzéki képviselő be akar olvasni öt mondatot egy kamerába. Öt mondatot arról, hogy miért tüntet napok óta több mint tízezer ember. Öt mondatot a túlóra-törvényről, a rendőri túlórákról, a független bíróságról, az Európai Ügyészségről, a független közmédiáról.

Ezt az öt mondatot azonban eddig a pillanatig nem olvashatták be. A hatalom hosszú órákig válasz nélkül hagyta a követeléseket, majd szolgáit küldte maga helyett, és jéghideg jogászkodással tolta el magától az ügyet. Úgy tett, mintha egy sima »birtokvédelmi kérdéssel« állna szemben,  és nem látná, hogy ennél jóval súlyosabb helyzetről van szó. Homokba dugta a fejét, és azt gondolta – vagy úgy tett, mintha azt gondolná  –, hogy ezzel le is rendezte az ügyet.

De vajon miért fél ennyire a hatalom öt nyomorult mondattól? Mi történt volna, ha Szél Bernadett és társai egy percben beolvashatták volna követeléseiket? Hirtelen a közmédia összes, még megmaradt nézője megvilágosodik, kiugrik ágyából, és megindul kaszával a kezében Budapest felé? Vagy kitárja ablakát, és a dermesztő éjszakába üvölti, hogy nem bírja tovább a hazugságot? Hirtelen tömegek jönnek rá, hogy eddig napi rendszerességgel mosták az agyukat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. december 19. 14:23
az a nagy helyzet, hogy két fordulóban leiskolázták a libsiket. Az országházban elegánsan semmibe vették a senkiket, a Kunigunda utcában pedig hiába csapdosták magukat a földhöz a senkik, senkit sem hatott meg..
tolan
2018. december 19. 12:36
Wéber Úr! Az Ön harcostársai bebizonyították, hogy miért nem valók a köztévébe! Abba a köztévébe ami kinek jó, kinek rossz, de közel sem tökéletes!
gutyanj
2018. december 19. 10:35
Persze, félnek azért nem lehetett beolvasni az 5 pontot. Mondod te. Aztán ha ma beolvashatják, akkor holnap már át is szerkeszthetik a műsorokat, nem??? Tegnap beolvashattam, ma miért nem? H@lye vagy ember???
gazmanov
2018. december 19. 09:09
Kedves sunyin hazug Wéber "úr"! Ön hol látott "több mint tízezer embert"? Mert ezeken a tüntetéseken aligha...Ön valószinűleg más adást nézett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!