Van, ami kitörölhetetlen

2018. december 29. 12:21

Nagy Imre szobrának eltávolítása valójában nem az '56-os forradalom miniszterelnökéről szól, hanem Orbán Viktorról.

2018. december 29. 12:21
Szél Bernadett
Facebook

„Van, ami kitörölhetetlen, és akkor is a nemzeti emlékezet része marad, ha egyesek erőszakkal akarják kitörölni onnan. Nagy Imre szobrának eltávolítása valójában nem az '56-os forradalom miniszterelnökéről szól, hanem Orbán Viktorról. Arról az emberről, aki 1989-ben még Nagy Imre és társai újratemetésén mondott beszédében méltatta a volt miniszterelnököt, közel 30 évvel később pedig még az emlékét is kitörölné. 
Világos üzenet: Orbán Viktor ma már nem ugyanazt gondolja a demokráciáról, mint akkor, és az európai polgári demokrácia megvalósítása mint cél is lekerült a napirendről. Nem Nagy Imre megítélése változott, hanem Orbán Viktor demokráciához való viszonya. 
A magam részéről azt tudom mondani, hogy egyetértek azokkal, akik célként határozták meg, hogy a szobor eredeti helyére visszakerüljön. Így legyen — így lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2019. január 01. 02:32
B.Ú.É.K. Magyarország! B.Ú.É.K. magyarok! (a többieknek is)
Esvány
2018. december 31. 16:31
"Nagy Imre szobrának eltávolítása..." A szobrot nem eltávolítják, hanem áthelyezik! (sajnos...) Mertél hülye lenni?
puszika
2018. december 31. 15:48
Leányom! AZ AMERIKAI LIBSI KIKÉPZÉS IS BESÜLT! Amúgy meg puszild meg Gyurcsány Ferencet! Kérdezd meg tőle: "Ferenc te mit tennél??"
syphax
2018. december 31. 15:23
"..Van, ami kitörölhetetlen." Van! Dettike bammeg van. A TE HÜLYESÉGED. Mer' az nálad örök. Azt magaddal viszed a sírba!.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!