A rasszista, háborús bűnös George H. W. Bush

2018. december 04. 19:25

George H. W. Bush halálával én azonban nem szeretnék a hamis történelemnek áldozni egy újabb kedves, udvarias nekrológgal. Azoknak a tömegeknek viszont igen, akiknek haláláért a jobboldali politikus egyértelműen felelős; hol rasszista, homofób indíttatásból, hol pedig valószínűleg csak egy államférfitől és egy szuperhatalom elnökétől elvárható körültekintés hiányából fakadóan.

2018. december 04. 19:25
Lebanov Barbara
Balra át!

„November 30-án, 94 évesen hunyt el a republikánus volt amerikai elnök, George H. W. Bush. Ironikus, hogy magyar idő szerint éppen az AIDS világnapján, de erről majd később.

Halálát a magyar sajtóban politikai oldaltól függetlenül egy hatalmas államférfi elvesztéseként értelmezik, aki egész életében Amerikát és a haza integritását szolgálta. Még Barack Obama is úgy vélekedett munkásságáról, mintha az ékes bizonyítéka lenne annak, hogy a közszolgálat mennyire nemes kihívás, és hogy ennek Bush milyen nagy mértékben eleget tett.

A hazai sajtót is körbejáró illedelmes, de végtelenül hamis kísértésnek most nem is tennék eleget; akit az érdekel, hogy Bush mekkora hazafi, hidegháborús értelemben vett tisztességes konzervatív és külpolitikájában a liberális kánon szerint is sikeres államférfi volt, az olvassa el az Index, Schmidt Mária, vagy bármelyik prominens magyar médium összefoglalóját.

George H. W. Bush halálával én azonban nem szeretnék a hamis történelemnek áldozni egy újabb kedves, udvarias nekrológgal. Azoknak a tömegeknek viszont igen, akiknek haláláért a jobboldali politikus egyértelműen felelős; hol rasszista, homofób indíttatásból, hol pedig valószínűleg csak egy államférfitől és egy szuperhatalom elnökétől elvárható körültekintés hiányából fakadóan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2018. december 05. 11:28
Tudjuk , Barbara, aki nem Che Guevara, az tömeggyilkos.
mixtura pectoralis
2018. december 05. 11:02
Én nem járok olyan társaságokba, ahol komoly képpel használják a "homofób" szót. Sőt, általában egyáltalán nem használják.
alaposmérlegelés
2018. december 05. 08:03
Balra át = Ostoba nők klubja
Minnie
2018. december 05. 04:36
tudjuk, hogy ezt gondoljátok, mert nektek még mindig Sztálin az Isten
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!