Őrangyal a Szemlőhegyen

2018. december 03. 08:14

Az adományozók karácsony közeledtével bizonyára szívesen nyúlnak spórolt pénzecskéikhez, hogy kisegítsék a bajba került mil­liárdos Fletót.

2018. december 03. 08:14
Kruppa Géza
Magyar Hírlap

„Ismeretes, a poklot idéző lángok martaléka lett a bútorzat és a párt könyvelése. A tragédiát követően a pártvezér drámai hangú felhívással fordult híveihez: járuljanak hozzá legalább az elüszkösödött bútorok pótlásához. A megpörkölődött pénzügyi bizonylatok rekonstruálása, pótlása emberpróbáló feladat. Itt az adakozás sem segít. Mert az Állami Számvevőszéknél soha sincs ünnepi hangulat. A pártoknak juttatott közpénzeken rajta tartja a szemét. Fidesz, MSZP vagy DK mindegy, kétévente el kell számolniuk. A DK füstté vált adatait talán a Gyurcsány család egyik fő pénzügyi támasza, Czeglédy Csaba kelthetné életre, de ő most foglalt, és a pártelnök a tehetős bolgár üzlettárs, Cvetan Vaszilev tanácsaira sem számíthat, a jó barát ugyanis bujdokol, átszámítva mintegy hatszázmilliárd forint lenyúlása miatt az Interpol keresi.

Egyelőre a DK adatbázisának pótlása körül marad a sűrű homály, ám egy új iroda berendezéséhez kedvezőek a kilátások. Az elpusztult székek, asztalok beszerzésére az adományozók karácsony közeledtével bizonyára szívesen nyúlnak spórolt pénzecskéikhez, hogy kisegítsék a bajba került mil­liárdos Fletót. Habár a DK és a többi ellenzéki haladó erő véleménye szerint az elfuserált országvezetés miatt egyre elviselhetetlenebb a nyomor, az emberek mintha mégsem vernék fogukhoz a garast. A tömegek mostanság inkább a bevásárlóközpontokban tolonganak,a kormány döntögetésére meghirdetett különféle tüntetéseken viszont alig lézeng néhány elégedetlenkedő.

Egy fogyasztói szokásokat elemző felmérés kimutatta, a plázákban vásárolt különféle használati cikkek hozzávetően negyven százalékára nincs is igazán szükségünk, tíz százalékát pedig feleslegesen cipeljük haza, soha nem használjuk. Az ajándékozási láz advent idején mégis mind magasabbra szökken. A nagy tülekedésben pedig nem is gondolunk rá, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk itt, a Kárpát-medencében. Amíg a migránsinvázió sújtotta nyugat-európai városokban kordon óvja a vásározókat, addig nálunk a pavilonok között félelem nélkül szürcsölgethetjük a forralt bort. Zaklatott lelkű idegenek a tereken álló karácsonyfákat sem döntögetik le.

Valamelyik csillagfényes adventi éjszakán láttak egy suhogó szárnyú őrangyalt a szemlőhegyi villa felett lebegni. A káprázatos égi jelenség alászállt, és az alvó Gyurcsány fülébe súgta: »Ha hatalomra vágysz, uralkodj magadon. Nehogy úgy járj, mint a DK-iroda, és leégj!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biedermann
2018. december 03. 13:03
Fontos,hogy ezt Blaise is lássa!
Természetes Orbánizmus
2018. december 03. 10:10
Szellemes jó írás! Köszönöm!
zakar zoltán béla
2018. december 03. 09:37
Szeplő az, nem szepiőtelen!
Pelso j.
2018. december 03. 09:30
Inkább légy hálás GyF-nek. Amennyiben ő nem lenne, max a pitypangokról írhatnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!