A csoda

2018. december 25. 07:58

Az életet emberibben is lehetne élni.

2018. december 25. 07:58
Demeter Tamás
Magyar Idők

„A karácsony a hétköznapokban elvesztett személyesség és bensőségesség visszavételének ünnepe is. Az egyetlen időszak, amikor az előttünk jószerével minden viszonylatában idegenként álló világ mintha visszanyerné emberi arcát. Egy kis időre legalább.

A karácsony átszabja a hétköznapok fontossági viszonyait, és csak rá jellemző, megmagyarázhatatlan, varázslatos hangulatot teremt – karnyújtásnyi közelségbe hozva ezzel a mindennapok világából immár elillant csodát. És noha ezt a csodát a hétköznapokba visszaemelni, így a világ jelenlegi logikáját kizökkenteni aligha lehet, a karácsony minden évben elérkezik annak bizonyságául, hogy az életet emberibben is lehetne élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. december 26. 00:22
Csoda? https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/lyrikerin-zsofi-kemeny-ueber-die-proteste-in-ungarn-15955019.html
pemete jakab
2018. december 25. 20:56
"Az életet emberibben is lehetne élni." Ilyet lehet mondani, de nem annak, aki a Magyar Idők, vagyis a kormány propagandistája. Az ilyen embert ugyan nem kell leköpni, de ha emberibb életet akar élni, akkor minden reggel leköpi saját magát, amíg a hatalom bérence marad.
Akitlosz
2018. december 25. 20:15
"Demeter Tamás Az életet emberibben is lehetne élni." Lehetne persze. És miért nem éli emberibben az életét Demeter Tamás?
szigeti
2018. december 25. 09:36
Magyar Idők. Kössz nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!