A kidobások hete

2018. december 24. 09:23

Orbán Viktor téved. Valaki már szólhatna neki.

2018. december 24. 09:23
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állítja Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy a túlóratörvény a munkavállalóknak jó, nem a munkaadóknak.

Ezzel szemben a tény az, hogy a munkaadóknak biztosan jó, hiszen az ő lehetőségeiket bővíti, a munkavállalóknak viszont attól eltekintve, hogy több túlórával elvileg többet kereshetnek, kifejezetten rossz. Az eddigi maximum egyéves munkaidőkeretet és elszámolási időszakot ugyanis három évre tolja ki, ami a túlórák kifizetésének elkerülésére is módot ad a munkaadóknak. A miniszterelnök az interjúban utalt arra, hogy a munkaerőhiány miatt mostanában gyakran lasszóval kell fogni a munkásokat. A rabszolgatörvénnyel most a kormány adta a lasszót a munkaadók kezébe. 

Azt is állítja a miniszterelnök (ugyanott), hogy hazudik, aki szerint a munkások csak három éven belül kapják meg a túlmunka díját, mert azt havonta kifizetik nekik.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem. Ez a munkaidő-beosztástól függ. Ha valaki a megszabottól eltérő időben végez túlmunkát, például a naponta 8-tól 16.30-ig tartó beosztása után tovább dolgozik, akkor a hónap végén valóban megkapja a plusz díjat. Ha viszont eleve napi 9 vagy 10 órás munkaidő-beosztásban dolgoztatják, akkor ez a rendszeres túlóra csak a most meghosszabbított munkaidő-elszámolási keret végén fizetendő ki. Úgyhogy – legyünk finomak és megértőek – Orbán Viktor téved. Valaki már szólhatna neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. december 26. 20:47
BOLGÁR GY. BUTA, AGRESSZÍV, HAZUG ÉS NEVETSÉGES.
Akitlosz
2018. december 25. 20:06
"Bolgár György Orbán Viktor téved. Valaki már szólhatna neki." Miért hát Bolgár György már nem valaki? Az a helyzet, hogy akármennyit is "téved" Orbán Viktor egyik másik pártelnök sem "téved" nála kevesebbet, így a legkevesebbet "tévedőként", nála kevesebbet "tévedő" pártvezér hiányában még jó sokági eltévedgethet miniszterelnökként.
Bokros Birka
2018. december 25. 19:09
Drága jó Bulgár blöki jó elvtárs is előkerült a Népfaszában, de örülünk a kommunizmus pornósztárjának. :D Bulgár elvtárs túlórázni megy a Klub Rádióba! :D Szóljon már valaki a drága jó Bulgár elvtársnak, hogy a harcos kis pufajkás elvtársa a marcali rabbival kézen fogva adott el minket a multiknak a szolgáltatókkal együtt.
Amerigo
2018. december 25. 15:54
Egy ujabb szerepzavaros patkány, aki megy át hídon az elefánttal és mondja: hallod hogy dübörgünk? Eddig őt mint patkányt mókussá szopta fel ( a "neves albán" úr, mint pornószakértő stílusában ) a ballib sajtó, de ugyebár változnak az idők, oda a sajtótúlsúly, a dolgok a helyére kerültek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!