Régiós elsőség

2018. november 15. 10:55

Tíz éve nem volt ilyen növekedés.

2018. november 15. 10:55
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„A napokban tette közzé a Magyar Nemzeti Bank idei növekedési jelentését, amelyben 2030-ig a jólét jelentős növekedését eredményező makrogazdasági pályát mutattak be a szakértő.

Eszerint ha teljesülnek a gazdasági célok, eddig az időpontig utolérhetjük Ausztriát, ami a jegybank szerint 2021 és 2025 között a bruttó hazai termék (GDP) ötszázalékos növekedését feltételezi. Nos, 2030 és az osztrák színvonal még messzinek tűnik, de mindenképpen jó hír, hogy az idei harmadik negyedévben elértük az ötszázalékos GDP-bővülést. Tíz éve nem volt ilyen növekedés. Szintén jó hír, hogy a magyar gazdaság bővülésének üteme a negyedik negyedévben is jóval meghaladja a négy százalékot, éves szinten pedig 4,3 és 4,5 százalék körül mozoghat. Mindezt pedig saját magunk értük el, hiszen elmúltak már azok az idők, amikor a gazdasági növekedésnek leginkább az uniós támogatásból megvalósuló beruházások adtak lendületet. Ezek továbbra is meghatározóak, viszont uniós pénzek nélkül is óriási tartalékok vannak még a gazdaságban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2018. november 16. 08:10
És bizonyos hazai ellendrukkerek jönnek azzal, hogy a régiós bezzegországok ennél az 5%-nál nagyobb mértékben növelték a GDP-jüket. Az elmúlt 100 év történelméről bizonyára halvány lila segédfogalmuk sem lehet, nem veszik tudomásul, hogy annak a "ciklusnak" az elején egy tudatosan "lerontott" Magyarország összeeszkábálása után Kisantant néven tettek keresztbe minden visszakapaszkodási kisérletünknek, hogy ne válhassunk újra konkurenciájukká. És ez a féloldalasság nem tünt el, mert újabb "jóakaróink" továbbra is a térség bezzeg-országai javára diszkriminálnak.
ThunderDan
2018. november 15. 16:16
Az egyébként már önmagában jellemző, hogy 2001-ben meg 2018-ban lehet sopánkodni/álaggódni/vicsorogni ballib részről a 4-5 százalékos gazdasági növekedésen... ... 2008-ból mondjuk nem fogunk ilyen cikkeket találni, jól ismert okokból. Jó ez a felállás: a Fidesz kormányozzon, a ballib írogasson aczéli baromságokat. :)))))
Zsolt75
2018. november 15. 15:25
Nem tudom. Bár nekem is és a környezetemben élőknek is érezhetően jobban megy mint 8-10 éve, azért mégis hiányolom a fékeket, meg az ellensúlyokat, bármik is azok...
ThunderDan
2018. november 15. 13:17
Most már tényleg takarodnia kell a Zorbánnak... :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!