Én nem vagyok nemzeti?

2018. november 23. 11:08

Tudom, hogy liberális fülnek ez lehangoló, de az én műveim heteroszexuálisak, gyakran beszélek bennük arról, hogy szeretném fölnyársalni a múzsámat.

2018. november 23. 11:08
Orbán János Dénes
Magyar Idők

„Való igaz, hogy sokan szabadszájúak voltunk és vagyunk, velem az élen. Való igaz, hogy számos pajzán, obszcén szavakkal tarkított vers és prózai mű büszke szerzője vagyok, a művészi szabadság és szólásszabadság militáns híve.

De megkérném György Pétert, magyarázza el nekem, hogy ez hol nem fér össze a nemzeti-konzervatív szemlélettel? Netán liberális monopólium lenne? Ugyanbiza mitől? Tudom, hogy liberális fülnek ez lehangoló, de az én műveim heteroszexuálisak, gyakran beszélek bennük arról, hogy szeretném fölnyársalni a múzsámat.

Miben mond ez ellent a nemzeti-konzervatív világszemléletnek? Meglátásom szerint inkább a neoliberális genderszemlélettel megy szembe, amely szerint ez már nem divat.

A pajzán-obszcén lírának évezredes hagyományai vannak, és igen népszerű műfaj. Valóban, az öncélú obszcenitás egy konzervatív ember szemében elítélendő, csakhogy ez nálam nem áll fenn. Ellenben sokkal inkább fennáll a kortárs liberális művészetben, tessék ezt inkább Alföldi Róbert körül keresni.

A nyelvvel való játszadozás, a szójáték, a formabűvészet mióta mond ellent a konzervatív felfogásnak? És a humor? Nehogy már az is libsi monopólium legyen, mert megeszem a zoknimat. Épp most irtja ki a neoliberális idiotizmus a humort a művészetből, mert lassan bármit is ír le az ember, megsérti valamelyik hiperérzékeny lényt vagy kisebbséget.

A mai libsi szemlélet szerint az én műveim nem polkorrektek. Megígérem, továbbra sem lesznek azok, ugyanis akkor is le fogom írni a véleményemet, és akkor is fogom használni édes anyanyelvünk minden egyes szavát, ha felakasztanak érte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. november 24. 00:44
"A pajzán-obszcén lírának évezredes hagyományai vannak, és igen népszerű műfaj." Aham, hát persze. Csak nem mindegy, hogy mennyire visszafogott vagy esik túlzásokba. A lihegő, explicit, rámenős kifejezésmód annyira túltolja a dolgokat, ahogyan azt a Legényanya is leszögezi, de hogy még egyértelműbb legyen: pontosan olyan benyomást kelt, mint amikor Bollywoodban utánozzák Hollywoodot. Közismert példa az indiai Thriller, amit nem lehet röhögés nélkül megállni. Olyan, mint az eredeti, de mégis iszonyú gáz. https://www.youtube.com/watch?v=OMeGYl-zkrA
flora_
2018. november 23. 20:28
Elég sok jó verse van, nem csak a Laurás, érdemes beleolvasni: http://orbanjanosdenes.adatbank.transindex.ro/belso.php?k=12&p=285
Vadakat terelő juhász
2018. november 23. 20:24
„Orbán János Dénes Laurával a fasz kivan Hölgyem, Önnel a fasz kivan, miért, hogy folyton énekel?! Hölgyem, maradjunk annyiban, hogy a művészet érdekel, szeretem a harmóniát, s a harmónikát is, de fel- háborít, hogyha a csöndbe, tiszta pohárba belehánynak … Hölgyem, én szekrényben lakom, egy senki vagyok, nincstelen, és ez a szekrény az Öné, és Ön leszop, ha akarom...”
billwilson
2018. november 23. 17:05
OJD nertárs, a szexualitás a rothadó nyugat ópiuma :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!