Magyar burka

2018. november 28. 17:58

Arra jutottunk: a burka betiltásának ötlete egyszerűen hülyeség.

2018. november 28. 17:58
Friss Róbert
Népszava

„Mondhatnánk, a Mi Hazánk jobb híján a burkával akarja mozgásban tartani a gyűlölet közbeszédét. Vagy a párt Kövér László házelnököt akarja megtámasztani abban a világméretű küzdelemben, amelyet az európai kereszténység által megvetett kulturális és erkölcsi alapokhoz való visszatérésért folytat. Mondhatnánk, amit az Alkotmánybíróság  és a Társaság a Szabadságjogokért mond: a javaslat sérti a vallásszabadságot. Maszatolhatnánk, mint az MSZP: a kérdés alapos tanulmányozást igényel.

De: lehet-e küzdeni a keresztet viselők üldözése ellen a burka betiltásával? Mennyiben zavarja a valóságos közrendet (és nem a hatalom közrendjét) a burka? Milyen mély az az európai-magyar kultúra, amit a burka »muszlim-kompatibilissé« kényszerít? Milyen ország az, ahol valóságos félelmet kelt? Lehet persze hivatkozni az amúgy »migráns-simogató« nemzetekre, franciákra, belgákra, dánokra, ahol betiltották a burkát, amelynek vallási-kulturális tartalmát ott is sokan vitatják. Milyen mély tartalma lehet hát ma, itt, egy olyan országban, amely a 150 éves török uralom alatt sem hódolt be az iszlámnak? Főként: miért, hogy a magyar jobboldal mindig tiltásokkal és nem a szabadság rendjének erejével akarja a nemzetet megvédeni? 

Arra jutottunk: a burka betiltásának ötlete egyszerűen hülyeség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2018. november 30. 14:05
Mondjuk a Népszavától többet nem is vár el senki:))) A miértekre ugyanis vannak válaszok, de az ideológiai felhő a szerkesztőség felett eltakarja a napot....
Royce2.0
2018. november 30. 12:39
kedvencem a véres burka! :D
libsimentes_övezet
2018. november 29. 14:27
"Milyen mély tartalma lehet hát ma, itt, egy olyan országban, amely a 150 éves török uralom alatt sem hódolt be az iszlámnak? " Az háború volt és területfoglalás. Ez is háború és területfoglalás. Csak ez sunyi sunyi zajlik. És ebben ti is kiveszitek a részeteket. Beszélni kell róla, tájékoztatni, ellenállni! Nem szabad hagyni, hogy a baliberális gané relativizálja a veszélyt.
Béna Géza
2018. november 29. 14:12
Betiltják a burkát közben leverik a kereszteket bezárják a keresztény templomokat, megy ez kérem mind az ágyba szarás!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!