Mi lett volna, ha egymillióért ölik meg Kuciakot?

2018. október 02. 14:29

Mi lenne, ha Jánt és Martinát egymillióért ölik meg? Könnyebben kezelnénk, mint a hetvenezret?

2018. október 02. 14:29
Peter Bárdy
Aktuality.sk

„Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását illetően a napokban a rengeteg információhalmazból az összeg emelkedik ki, amelyért megrendelték a halálát. Ötvenezer euró készpénzben és húszezer euró adósság elengedése. Ennyiért ölték meg Kuciakot és a menyasszonyát. A közösségi hálókon többen kérdezték, hogy a hetvenezer nem kevés-e. Ez nem arról szól, hogy mit lehet megvenni hetvenezer euróért. Ez arról szól, hogy Szlovákiában vannak olyan emberek, akik ezért az összegért készek tisztességes és becsületes embereket meggyilkolni. Persze, Szlovákiában már öltek ennél kevesebbért is. Ezért is az összeg itt egyáltalán nem lényeges.

Amit viszont meg kell jegyeznünk, hogy nem vallottak kudarcot azok, akik lehetőséget adtak annak, hogy a szervezett bűnözés és a korrupció a politika legfelsőbb szintjéig érjen. Hét hónappal a gyilkosság után a közösségi hálók égnek attól a kérdéstől, hogy a nyomozás éppen hol tart. Emberek nem hisznek abban, hogy a megbízót valaha is elkapják, de ugye, a lényeg az, hogy a vizsgálat jó úton halad. Még a szerencsétlen hetvenezer euró mellett is...

Mi lenne, ha Jánt és Martinát egymillióért ölik meg? Könnyebben kezelnénk, mint a hetvenezret? Hét hónapja még egymillió eurót helyezett egy asztalra Robert Fico, volt kormányfő, miszerint ezzel az összeggel jutalmazza meg azt az embert, aki segít elkapni a tetteseket. Nem kellene ma azon lovagolni, hogy az összeg magas vagy alacsony. Nem is lehet az az érzésünk, hogy az új politikai elit javult volna. Pontosan ők azok, akik azt az érzést gerjesztik a közéletben az újságírókat illetően, hogy az állam ellenségei lennénk. És úgy tűnik nem sok kell ahhoz ma, hogy ezek a támadások gyilkosságba torkolljanak. Akár mennyibe is kerüljön az.

Ján és Martina halála sokkolt mindannyiunkat – és teljesen mindegy, hogy mennyit fizettek érte. Az a fontos, hogy mennyit vagyunk képesek tenni azért, hogy a tisztességes állampolgárokat megvédjük a maffiától és a szervezett bűnözés képviselőitől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2018. október 02. 18:43
Majd a (nagyhatalmi)politika előbb-utóbb eldönti, ki lőtte le őket.
exfahrenheit
2018. október 02. 15:13
"Mi lenne, ha Jánt és Martinát egymillióért ölik meg? Könnyebben kezelnénk, mint a hetvenezret?" Nem, mivel aki egymillát fizet, azt még nehezebb elkapni, mint a hetvenezres mocskot, de amilyen csóróság van, valószínűleg az utóbbi is nagykutya.
kispufi
2018. október 02. 15:07
Jut eszembe, egy orosz bérgyilkost alakító színésztől maga a nagy Frei Tamás érdeklődött tévényilvánosság előtt, hogy mennyiért végezne az akkori miniszterelnökkel. Ez természetesen 2000 körül történt. Nem tudja valaki, azóta szabadult már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!