Merkel a béna kacsa

2018. október 29. 17:00

A Berlini köztársaság Weimar nyomdokába lép.

2018. október 29. 17:00
Lánczi Tamás
Mozgástér

„Merkel távozásáig azonban még hosszú, és rögös út vezet. (...)

A tartományi választások azt mutatják, hogy a német pártrendszer végletesen fragmentálódott, már 3-4 párt kell egy kormányalakításhoz, ami finoman szólva sem életbiztosítás. A politikai vezetés hiánya és a romló szociális helyzet csak a szélsőségeket erősíti. A Berlini köztársaság Weimar nyomdokába lép.

Az EU legerősebb országa tovább sodródik, és ma még nem látjuk, mi – pontosabban ki – következik Merkel után. A kancellárasszony ugyanis a hatalmon töltött évek alatt módszeresen leszámolt esetleges riválisaival, így ma csupa pehelysúlyú politikust láthatunk Merkel körül. Németország sorsa bizonytalan, és könnyen lehet, hogy elhúzódó német politikai, gazdasági válságra kell számítanunk Európában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2018. október 30. 16:12
A véleményem: (persze ez kit érdekel) Hogy egy 45 éves szu uralom után jött ránk egy Horn Gyula az is elképesztő, de a németekre egy Merkel az már nem az, hanem több mint beteges. És ami jelenleg is zajlik, az a német politika teljes halála, nincs egy valamire való vezető karizmatikus politikus jelölt aki kivezető utat mutatna, akit a választók felvállalnának, mert nincs is olyan személy és párt mögötte. A jövő kilátasai marad minden a régiben.
48gondolkodó
2018. október 30. 15:55
A véleményem: (pki érdekel
hátakkor
2018. október 29. 18:13
Már keresik a berlini Montit, Renzit, Baynaut, Macaronit. Valami média zsúrpubit.
Fideath
2018. október 29. 17:36
De miért kell idézgetni ezeket a pártnyaloncokat? Előbb Mráz, most meg ez a Lánczi nevű szervilis csúszómászó. Az utolsó kibaszott fillérig közpénzből élnek, egyetlen megnyilatkozásukban sem képesek mégcsak semlegesen sem értékelni a Fideszt a szolgalelkű lakájgecik. Miért ad ezeknek bárki a véleményére? Miért idézi őket bárki? Egy elemzőnek a legalapvetőbb tulajdonsága a pártatlanság. És lehet hogy teljesen pártatlan nincs, mindenki húz valamerre, de Mráz meg Lánczi annyira fanatikus Fidesz-nyaloncok ami felől minden megnyilatkozásukban meggyőzik a nagyérdeműt hogy szimpla pártaktivistán túl komolyan vehetetlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!