Magyar zsidók a Sargentini-jelentésben

2018. október 02. 11:43

Ki kell mondani: a Sargentini-jelentésnek a magyar zsidókra vonatkozó része úgy hazugság, ahogy van.

2018. október 02. 11:43
Kőbányai János
HVG

„A magyar társadalomnak a 20. század alatt oly töredékesre repesztett tömbjeit a 2018-as választásokat megelőző, majd azt követő hónapok mint egy roppant mozsár morzsolták zúzalékosra. Ezt a már önálló állagát vesztett matériát őrli még képlékenyebbre a Sargentini-jelentés, bárhogyan is szitálják tovább a brüsszeli procedúrák. Aki mellette áll: »hazaáruló«, aki pedig ellene, az az autokrata, korrupt, diktatúrába fejlődő rezsim híve. E lebutított antinómiák malmai forgatják, karistolják önmagának is felismerhetetlen masszává a jelenlegi magyar közvéleményt, közgondolkodást, szellemi életet. Ez nagyobb katasztrófa, mint bármely demokráciahiányos diktatúra berendezkedése. (Noha éppen ez a tudati paralízis mindenfajta diktatúra kiépülésének feltétele, mint ezt már tapasztalni.)

A szavaknak, az írásnak ebben a zúzalék-korban elveszett az autonóm helyi értéke, szándékom ellenére csak valamely oldalra sodor, s nem enged hozzáférni magához a „dologhoz”, a Bocskai István-i értelemben: »Sem a dialektikához, sem a rhetorikához nem tudunk, a dolgot őt magát nézzük«.

Miért kell megszólaljak, ezen őrlődtem a jom kippuri böjt kérdező-tisztító óráiban, a »cinkos némaság« ódiumát elkerülendő. Ugyanis maga a »dolog«, a sokrétű valósághoz, s nem egy érdekhez, vagy pártálláshoz tapadó történet rögzítése lényegesebb bármilyen elbeszélésnél. Ezt követeli a megkapaszkodás ösztöne is, amely nem engedné magát kavartatni az öntudatlanul örvénylő zúzalékkal. S ezt követeli meg maga a tárgy – sors és »sorstalanság” – a magyar zsidóság méltósága is.

Ugyanis ez az igazság nem engedhető át a Chábád nemzetközi, s történelmünktől idegen magyarországi lerakatának, s ami még dühítőbb: hogy jövök ahhoz, hogy egy vélemény partjára kerüljek Bayer Zsolttal? (Aki embert »fehérjehalmaz«-nak titulál, azzal nem lehetek egy szakmai közösségben.) Ez utóbbiért neheztelek leginkább a holland EP-képviselő asszonyra. A magyar demokrácia, közélet tisztaságáért érzett legitim aggodalmát és buzgóságát ugyanis teljesen lerontja, ha azt valótlanságokkal (eufemizmus) ékíti. S ha ez őt nem is érdekli, engem annál inkább: a szerencsétlen maradék-néptöredék, a magyar zsidóság helyezete a számára távoli tájon, ahol én viszont »Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel/ egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom«. Ugyanis a Sargentini-jelentés a sokszorosan sújtott-szabdalt közösséget bűnbak helyzetbe hozta.

Most már ki kell mondani: a Sargentini-jelentésnek a magyar zsidókra vonatkozó része úgy hazugság, ahogy van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. október 03. 19:32
A különböző Sargentini-jelentés fejezetek illetékesei, érintettjei, ugyanígy el kellene határolódjanak. Hiszen minden eleme, részlete, megállapítása, "a Sargentini-jelentésnek minden vonatkozó része úgy hazugság, ahogy van.”
duzur
2018. október 03. 10:13
Már többször ide is beírtam, hogy szerintem a magyar nép nem antiszemita. Mégha itt a fórumon egyesek belölem is céltáblát kreálnak... (Akik a mindennapi életükben is ilyesmiket tapasztalnak, más véleményen lehetnek.) Már több országban éltem, de antiszemita néppel sehol se találkoztam. Antiszemita személyek mindenütt vannak, mint ahogy rasszisták is. Engem a való világban soha sehol nem zaklattak, talán mert sehol nem is néztek zsidónak.
CharlieBrown
2018. október 03. 08:42
Csak kis pontosítás. Magyarországi zsidók. Magyar zsidó nincs, nem lehet. Ha lenne, nekünk, Magyarországnak járna a holoizé kárpótlás. Az összelopott vagyonkájuk -sajnos- biztonságban van, de értelmes, gondolkodó ember tudja, mit tett a zsidóság hazánk ellen. Tapasztalati antiszemitizmus és cigányutálat van.
syphax
2018. október 03. 08:21
Persze "kínos", hogy Kőbányai "magára vette" a "fehérje halmaz" titulust--valamennyire legalábbi--, MERT Ő, KŐBÁNYAI BIZTOSAN NEM "AZ", sőt SOKSZOROSAN és MÉRHETETLENŰL TÖBB(!) attól. Mindettől függetlenűl: BAYER ZSOLTNAK MÉGIS, A "DOLGOK" TÖBBSÉGÉBEN MÉGIS IGAZA VAN! ÉS ÖLÉG BAJ AZ, HOGY IGENIS IGAZA VAN!!! (egyébként nem tudok arról, hogy Ő Bayer, Kőbányai Jánost egyáltalán ismeri- e? De majdnem 100%-ig biztos vagyok abban--még így "bianco" is(!), hogy Bayer Kőbányai-t nem tartja "fehérjehalmaz"-nak)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!