Az akció fedőneve: „demokrácia”

2018. augusztus 02. 11:45

Ez a liberalizmus nem más, mint arrogancia, tudatlanság és egy olyan világ ránk erőszakolásának a kísérlete, amiből nem kérünk.

2018. augusztus 02. 11:45
Schmidt Mária
Le Monde

„Az Európai Unió és benne a hangadó nyugati elit képviselői eközben folyamatos ideológiai háborút is vívnak ellenünk. Akciójuk fedőneve: »demokrácia«. Mondvacsinált ürügyekkel támadnak minket azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a maguk képére formáljanak bennünket, megtörjék ellenállásunkat, megroppantsák a gerincünket, megsemmisítsék az identitásunkat. Mindezt a »liberalizmusra« hivatkozva teszik. Fogalmuk sincs arról, hogy nálunk a liberalizmus szót már a nyugati 68-as elit magyarországi politikai lerakataként működő Szabad Demokraták Szövetsége (1990-2010) szitokszóvá tette. Ez az egykori liberális párt még ma, nyolc évvel a megsemmisülése után is a legellenszenvesebb politikai erő errefelé. A liberális jelző tehát önmagában is ellenszenvet kelt, a »liberális demokrácia« szóösszetétel pedig az egykori »népi demokráciára« emlékeztet, arra, amikor a jelzők fosztóképzőként működtek. A »liberális demokrácia« ezért a mi értelmezésünkben kevesebb a demokráciánál. Egy olyan ideológiai irány kizárólagosságát jelenti, amelynek nem akarjuk alávetni magunkat. Mert a liberalizmusra hivatkozó nyugati elit képviselői bele akarnak szólni abba, hogyan, milyen értékek mentén éljünk, hogyan rendezzük be a saját országunkat. Elő akarják írni, hogyan gondolkodjunk a történelmünkről, milyen szerepet játszhatnak az életünkben a keresztény értékek. Hogyan kell nevelnünk a gyermekeinket, hogyan gondolkodjunk a férfi ̶ nő viszonyról. Milyen udvarlási normák szerint ismerkedhetünk, működtethetjük kapcsolatainkat. Még a paplanunk alá is bekukkantanának, hogy ellenőrizhessék, nem metoozunk-e? Ki akarnak oktatni arról, mit kell demokrácia és sajtószabadság alatt értenünk.

Ez a liberalizmus nem más, mint arrogancia, tudatlanság és egy olyan világ ránk erőszakolásának a kísérlete, amiből nem kérünk.

Harminc évvel ezelőtt függetlenek és szabadok lettünk. Újra kellett tanulnunk sok mindent, mert a szocializmusban elsajátított tudás egy része a piacgazdaság és demokrácia viszonyai között használhatatlanná vált. Sikerült, de nagy áldozattal járt. Több mint egymillióan vesztették el a munkájukat az első pár évben. Megtanultuk a piacgazdaságot. 2004-ben az uniós szabályokat is el kellett sajátítanunk. Sikerült ez is. A 2008-as gazdasági válságból is felálltunk. Saját hajunknál fogva húztuk ki magunkat a szakadékból. Ma 4% feletti a növekedésünk. A munkanélküliség 3% alatt van. 40%-os a bérnövekedés. Mindezt a liberális elit gyámkodása nélkül értük el.

Fenyegetéseik, hisztijeik nem hatnak ránk. Mi akarjuk eldönteni, hogy kikkel és hogy akarunk élni a hazánkban, és kikkel nem. Eddig sem akartuk és ezután sem tervezzük megmondani másoknak, hogyan éljenek, de másoktól sem fogadunk el ezirányú útmutatást. Nem gyarmatosítottunk senkit, nem szipolyoztunk ki más kultúrájú embereket, ezért nincs lelkiismeret-furdalásunk, és nem tartozunk jóvátétellel senkinek. Ha a Nyugat úgy dönt, hogy migránsokkal áraszttatja el az országait, legyen az az ő döntése, aminek következményeit is ő viselje. Ne kérjen és várjon el tőlünk szolidaritást, mert ők sem voltak soha szolidárisak velünk. Nem juttattak nekünk a gyarmatokon szerzett javakból, nem jöttek a hidegháború alatt, hogy részesítsenek minket abból a jólétből, amiben éltek. Ahogy a rendszerváltoztatás után sem mutattak nagyvonalúságot. Ezért van az, hogy Európán belül még ma is az dönt arról, hogy kinek, milyen az életszínvonala, hogy Európa nyugati vagy keleti felén él! Még mindig a harmadát se keressük annak, amit a nyugat-európaiak. Ez folyamatos agy -és munkaerő-elszívást eredményez a mi kárunkra! Nem tartozunk tehát nekik semmivel!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. augusztus 03. 15:29
Ez a liberalizmus nem más, mint arrogancia, tudatlanság és egy olyan világ ránk erőszakolásának a kísérlete, amiből nem kérünk. " Liberalizmus a szabadság inverze, a píszí pedig a perverze...
C.Dömötör
2018. augusztus 02. 22:55
Ezek az angol nyelvű blogok: https://www.zerohedge.com/ https://www.infowars.com/ http://projectcensored.org/ https://www.paulcraigroberts.org/ https://russia-insider.com/en https://media-alliance.org/ https://www.silverdoctors.com/tag/the-economic-collapse-blog/ http://beforeitsnews.com/home/top/ https://www.globalresearch.ca/ Ezek a legjobb német blogok: https://sciencefiles.org/ http://www.pi-news.net/ https://kopp-report.de/ https://jungefreiheit.de/ https://www.publicomag.com/ https://sezession.de/ https://dieunbestechlichen.com/ http://www.freiewelt.net/ https://schluesselkindblog.com/ https://www.journalistenwatch.com/ https://propagandaschau.wordpress.com/ https://www.nachdenkseiten.de/ https://spoekenkiekerei.wordpress.com/ https://www.refcrime.info/de/Home/Index http://alles-schallundrauch.blogspot.com/ https://tumult-magazine.net/ https://kritisches-netzwerk.de/ https://man-tau.com/ http://www.danisch.de/blog/2018/08/02/muellpresse-die-sueddeutsche-und-die-maennlichkeit/#more-24416 Ez egy nagyon vicces oldal: https://www.zellerzeitung.de/ Ezek mind ingyenesek, természetesen jobboldaliak, a színvonal változó, keresni kell. Szándékosan nem emeltem ki senkit. Majdnem mindegyik ajánl másokat, arra érdemes figyelni. Jó böngészést kívánok!
C.Dömötör
2018. augusztus 02. 22:02
Szerintem jól tette, hogy válaszolt. Az interneten biztos, hogy terjedni fog, a jelenleg egyetlen független fórumon. Független sajtó már a 19. században sem volt, elég ha Mark Twain naplóbejegyzéseire gondolunk. Karl Kraus alkotott egy független folyóiratot (Die Fackel), ahol mindent egyedül csinált, de ez nem volt napilap, és jellemző, hogy nem talált követőkre, mert az már az embertelenség határát súrolta. Az egyetlen lehetőség valódi független médiára, csak az interneten keresztül lehetséges. Azok a tehetséges újságírók (néha magas pozícióból) akiknek elege lett a megkötöttségekből, és a hazugságokból, nyitottak internetportált (F, D, A, USA, etc.) ahol nem ritka a napi 2-2,5 millió látogatottság, az újságok csak álmodnak az ilyen számokról. Csak mellékesen; a Stern 86 ezer olvasót veszített az utolsó negyedévben, ezt ma olvastam. Lefogatom, hogy a francia jobboldali fórumokon már terjed ez a levél, és így biztos, hogy nem volt haszontalan.
na még ez is
2018. augusztus 02. 14:48
Nem tudom mi volt SM célja ezzel a szösszenettel a Le Mondeban, de biztos hogy ennek eléréséhez az a legjobb eszköz, hogy sértett óvodás módjára toporzékol (mert ebben a cikkben ezt teszi)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!