Az RTL alaposan túllőtt a célon

2018. augusztus 29. 12:34

Gyakorlatilag kifigurázzák falusi embereket, akiket alkoholistának, könnyen befolyásolhatónak, butának, korruptnak ábrázolnak.

2018. augusztus 29. 12:34
Jurák Kata
Magyar Idők

„Valószínűleg a nyájas olvasó is jól tudja, hogy a magyarságnak kiemelten fontos szakrális terület a Pilis, Dobogókő környéke. Egészen véletlenül az RTL Klub úgy találta megfelelőnek, hogy a XIII. század óta szinte folyamatosan lakott, idilli patakvölgyben létrejött Pilisszentlélek lenne a legalkalmasabb helyszíne annak a sorozatnak, amelyikben »a magyar vidéki élettel humorizálnak«, bár ezt a megfogalmazást azért némiképpen kiigazítanám azzal, hogy gyakorlatilag kifigurázzák a falusi embereket, akiket alkoholistának, könnyen befolyásolhatónak, butának, korruptnak ábrázolnak.

A történelem során üveghutájáról és pálos rendi kolostoráról ismert Pilisszentlelket nemes egyszerűséggel átkeresztelték a sorozatban Pajkaszegnek, ami az egyik balliberális portál szerint az RTL Klub sorozatának köszönhetően vált ismertté (sic!). A magyarság történelmében nem túl jártas újságíró egyébként azt sem felejtette el a filmben látottakról elmondani, hogy ezek »a valóságban is történhetnének«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. augusztus 30. 07:54
Jurákkata megrémül, mert a tükörben nem azt látja amit szeretne. A sorozat teljesen pontos tükörképe a magyar falunak, még akkor is, ha nem kellemes vele szembenézni, hiszen pontosan magyarázza a kétharmadokat és a NER létét.
Bell & Sebastian
2018. augusztus 29. 23:32
A Hegyi doktor mintájára Erdei bugrisok.
Bell & Sebastian
2018. augusztus 29. 23:30
A parasztoknak ez a műparasztozás kijár, mert legközelebb megint szekérre tennék az RTL -es köcsögöket kakastollas díszkísérettel, ha tehetnék. Egyetlen részt sem láttam, több is, mint elég volt belőle a promója.
Robur
2018. augusztus 29. 23:08
"Gyakorlatilag kifigurázzák falusi embereket, akiket alkoholistának, könnyen befolyásolhatónak, butának, korruptnak ábrázolnak." Ez pontosan így van. Azért szavazott annyi falusi szar a fideszre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!