Orbán Viktor be nem tartott ígéretei és az ok, amiért nem mer vitázni senkivel

2018. augusztus 01. 09:59

Érdekes élmény visszanézni a legendássá vált vitát, ahol a már-már saját paródiáját előadó Gyurcsány Ferenc simán átgázolt Orbán Viktoron.

2018. augusztus 01. 09:59
Harmati András
Alfahír

„Érdekes élmény visszanézni a legendássá vált vitát, ahol a már-már saját paródiáját előadó Gyurcsány Ferenc simán átgázolt Orbán Viktoron: a nem sokkal később Őszödi beszédébe belebukott szocialista kormányfő alapvetően felkészültebben érkezett a vitára, rengeteg számmal és adattal készült, míg Orbán terve az volt, hogy általános igazságokat és vádakat fogalmazzon meg az MSZP-kormánnyal szemben. Ezt a különbséget felismerve Gyurcsány rendkívül gyors támadásba lendült, és végig számadatokkal ostorozta a Fidesz elnökét, rendszeresen megjegyezve, hogy ha ő újra miniszterelnök akar lenni, akkor ismernie kéne a számokat, ismernie kéne az országot. Ebből a csapdából felkészületlenül nem lehetett kijönni, és nem is sikerült Orbán Viktornak.

Orbán Viktor zavarba is jött, és a vita egyes pontjain egyszerűen értelmetlen dolgokat mondott, például azzal vádolta meg Gyurcsányt, hogy ő panelprolinak nevezte a magyarokat, miközben Gyurcsány pont azt mondta, hogy Orbánék a 2002-es választási vereségüket a panelprolikra fogták, és ez szerinte nem helyes. A teljesen értelmetlen kontrázás a tévénézők előtt is zavart keltő volt, sokat rontott a vita esélyein.

A műsor legzavaróbb jelensége mégis az volt, hogy miközben a vitázó feleknek egymással kellett volna beszélniük, a nézők pedig kívülről, harmadik félként követhették volna a diskurzust, Orbán Viktor folyamatosan a kamerába beszélt, és rá sem nézett arra a Gyurcsányra, akihez amúgy szólt. Így a nézőkben azt a benyomást kelthette, hogy míg Gyurcsány folyamatosan a szemébe nézve ismertette kritikáit, addig ő egyszerűen nem mer visszanézni rá. Dramaturgiai szempontból is érthetetlen, sőt egyenesen frusztráló volt, hogy a Fidesz elnöke minden válaszát a kamerába mondta, a tévénézőkkel szemezve ellenfele helyett.

(...)

Na, ezért nem vitázik Orbán Viktor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. augusztus 03. 08:08
Gyurcsány a hazugság vitát nyerte meg, viszont elvesztette a miniszterelnökséget, még most is keresi, a szakdogával egyetemben.
Peter8811
2018. augusztus 02. 18:21
"Érdekes élmény visszanézni a legendássá vált vitát, ahol a már-már saját paródiáját előadó Gyurcsány Ferenc simán átgázolt Orbán Viktoron." Azért mekkora egy szemét lehetsz te harmati, ma már mindenki tudja, hogy Gyurcsány tele hazudta a műsort és jössz te kis Geci hogy átgázolt Orbánon. Nem kis pajtás rajtad gázolnak át a szaron a hazugság védőjeként.:)))))))))))
tevevanegypupu
2018. augusztus 02. 13:28
Ez a hülye megállt ennél a tv vitánál amin Gyurcsány úgy viselkedett mint egy vadbarom lumpenproli, Orbán pedig mint egy politikus..azóta kiderült, hogy Gyurcsány ocsmányull hazudott, nem csak ebben a vitában,, hanem utánamindenben, mindenkinek, az EU-nak, az oországnak, még a saját választóinak is. Talán léjünk azért tovább és nézzen után, hogy Orbán azóta kikkel vitatkozott és hol. Az egyik legszebb vitáját 2010-ben folytatta le az EU-ban az egész világ szeme láttára, füle hallatára, mikor Magyarország lett a soros elnök és persze azonnal megvádolták mindennel, amivel csak tudták..Úgy söpört le a porondról mindenkit tényekkel, adatokkal, hogy még csak hozzá sem tudtak szólni..Schultz őrjöngött, Cohn-Bendit toporzékolt..ja igen, hol is van ez a kettő most? És hol is van Gyurcsány..na látja maga ütődött záptojás..
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2018. augusztus 01. 23:18
a címben szereplő név dumcsizgatásain csak nagyon unatkozó emberek töprengenek. Kommentálhatná az ittapirosholapiros partikat is, pont annyi értelme van. Bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!