A tanácstalanság csapdájában

2018. augusztus 27. 17:28

Amerika zavaros időket él.

2018. augusztus 27. 17:28
Bíró Béla
Maszol

„Amerikában azonban nem könnyű dolog egy elnököt megbuktatni. Végülis aligha lehet kétségbe vonni, hogy Trumpot – Mueller gyanúi ide vagy oda – végülis az amerikai állampolgárok többsége választotta meg. És korántsem véletlenül. Az amerikaikat – Amerika világhatalmi pozícióját mindenek fölöttinek tekintő – korábbi kormányzatok mélységesen kiábrándították. Ezek a választók, ha Trump megbukna is, aligha fogják a múltat visszahozni.

Trump egy zavarosfejű pojáca, de jöhet utána egy józanabb és az amerikai állampolgár érdekeit megfontoltabban védelmező, s Amerika világhatalmi helyzetének romlásával tényleg számot vető – a szó tulajdonképpeni értelmében vett – politikus, aki Trump választási ígéreteit, főként a first Americat nem a világhatalom fenntartására, hanem az amerikai demokrácia eredendő értékeinek a visszaállítására vonatkoztatja. Annak a hatalmi elitnek az ellenében, mellyel Trump végül is mégsem mert ujjat húzni. Mert sem elegendő intelligenciája, sem megfelelő erkölcsi érzéke nem volt hozzá.

És itt nem a Stormy Daniels-féle nőcskékkel, hanem választóival való viszonyáról van szó. Az Amerikai Egyesült államok vagyonának csaknem 90 százalékát a szupergazdagok egy százaléka birtokolja. Nos, ez az a helyzet, ami hosszabb távon nem tartható fenn.

Innen – nem csak a Trumptól, der a Trump megbuktatásától való – félelem is. Amerika zavaros időket él – József Attilával szólva – mindenkit »kölcsönös félem igazgat«, s a félelem soha nem a legjobb tanácsadó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. augusztus 28. 17:48
Az almafa nincs messzire a guruló almától! Pont ahogy Bíró Béla sem a fiától, a PS kommentjeiből ismert B. Zoltántól! Lám, lám....
pemete jakab
2018. augusztus 28. 00:21
"Amerika zavaros időket él." Csak éppen ezt a zavarosságot rávetíti, ráerőlteti az egész világra.
Sundabunda
2018. augusztus 27. 21:47
Biro Bela Fasszopo Elvtars ! Csak allnal itt elöttem, kidekoralnam rendesen azt a mocskos pofadat , amely ilyen hangon mer szolni Trump elnök urrol. Ki vagy Te, szar laposfejü proszto?! Mit tudsz Te az elnök urrol mast, mint amit a magadfajta belsar , ballibsi ujsagiroktol hallottal, Te becstelen, kreten fasszopo! Tedd össze azokat a piszkos mancsaidat ,hogy össze ne fussunk az utcan, mert rad nezve gyaszos következmenye lesz! Dögölj meg, hogy rohadtal volna bele anyadba!
alex.leopardi
2018. augusztus 27. 19:02
zavaros,elmebeteg pojácák kapásból:gyurcsiferkó,Szanyi kapitány,Heller banya, Vonacica,Olgi ordas,Hó Henrik,Lengyel Laci, Niedermüller bácsi,stb. elfáradok ha több ezer nevet idepirkálok...azért Hontalan Bandit és répakingát nem hagyom ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!