Szűk esztendők előtt

2018. július 16. 06:52

Nem az oroszországi volt minden idők legjobb futball-világbajnoksága, de ettől még jár a balsaja szpasziba a rendezőknek.

2018. július 16. 06:52
Szilágyi László
Magyar Idők

„Nincs igaza a FIFA elnökének. Nem az oroszországi volt minden idők legjobb futball-világbajnoksága, de ettől még jár a balsaja szpasziba a rendezőknek.

Talán nem szerencsés sztereotípiákkal leegyszerűsíteni az egyes nemzetekről alkotott képet, inkább a személyes tapasztalatokból érdemes levonni következtetéseket. Oroszországot a mai napig furcsa, magyar lélekkel nehezen felfogható belső ellentmondás feszíti: a máig ható birodalmi tudat mellett gyermeki ártatlansággal vágyja a nemzetközi elismerést, és a futball-világbajnokság alatt megkapta azt, amit akart.

A világ Oroszországra figyelt, a posztszovjet blokk ura bizonyított, Vlagyimir Putyin elégedetten fogadhatja a gratulációkat. Minden rendben, néha túlságosan is szigorú rendben zajlott, de az vesse rá az első követ az oroszokra, aki a folyamatos terrorfenyegetettségben nem vezényli ki rendőrök százait az utcára, nem üzemeltet detektoros kapukat a szurkolói zónák bejáratánál, és a tavalyi csecsen támadás után nem motozza meg a metróba igyekvő utasokat. A látogatók belátták, ennek így, ilyen erőltetett menetben kellett történnie. Oroszország és vendégei különös harmóniában éltek az elmúlt egy hónapban.

De ebből nem következik, hogy a 2018-as lett volna minden idők legjobb világbajnoksága. Továbbra is megosztja az embereket a videóbíró alkalmazása, az egyenes kieséses szakaszban csak ritkán láttunk kiemelkedően magas színvonalú mérkőzéseket.

A csúcsfutballt továbbra is Európában és Dél-Amerikában játsszák. Hiába költ fejlesztésre irgalmatlan összegeket a FIFA, még a legjobb 16 közé sem jutott egyetlen afrikai válogatott sem. Ázsiát is csak egy ország, Japán képviselte az egyenes kieséses szakaszban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2018. július 16. 08:09
Egy néger migráns többet ér mint az összes stadion.
lavor
2018. július 16. 08:07
Az egyik legrosszabb VB volt, amit valaha láttam, de erről nem a rendező ország tehet. Alig voltak jó és emlékezetes meccsek, hiányoztak az egyéniségek, a semmiből berobbanó új tehetségek (Mbappé már ezelőtt világsztár volt, vmi 100 millió euróért kelt el a PSG-hez) a nagyok nem igazán akartak játszani, mindent megölt a mérnöki pontossággal kimért taktikázás. Egyedül a horvátok és a japánok jelentették a pozitív élményt, de ez kevés.
még fokozza
2018. július 16. 07:51
A FIFA betiltotta az albán jelképek használatát.
Babivadász
2018. július 16. 07:42
"Hiába költ fejlesztésre irgalmatlan összegeket a FIFA, még a legjobb 16 közé sem jutott egyetlen afrikai válogatott sem " Attól még a négerek a legjobb futballisták!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!