A genderlobbi érdekében hazudik a HVG-n futtatott MTA-doktor

2018. július 28. 12:13

Ráadásul az sem igaz, hogy nem léteznek olyan kutatások, melyek az egynemű családmodell gyerekekre nézve káros hatását vizsgálták, maximum erről nem szívesen beszél Pető.

2018. július 28. 12:13
Sümeghi Lóránt
Sümeghi Lóránt
888

„Mi több, a Soros-egyetemen munkálkodó Pető szerint ezt számtalan kutatás bizonyítja, miközben azt is hangsúlyozza: »negatív hatás nem volt tapasztalható a longitudinális kutatásokban«. Magyarul úgy gondolja, hogy nem léteznek olyan kutatások, amelyek az egynemű családokban nevelkedő gyerekeket ért negatív hatásokról számolnának be. Ráadásul szerinte »sokféle kutatás van, de nem biztos, hogy a heteroszexuális vagy a szivárványcsaládban élés az a változó, amely alapvetően befolyásolja a gyerek életét.«

Csakhogy ez a genderlobbi egyik legnagyobb hazugsága.

Ugyanis elemi érdeke a vágyvezérelt genderkutatóknak, hogy minden olyan változót, amely negatívan befolyásolná a kutatásuk kimenetelét kivonjanak vagy jelentőségüket csökkentsék, ami a módszertant illeti.

Ebből kifolyólag terelődik el a gyermek belső fejlődéséről – a nemi identitás megtalálásáról és megszilárdításáról, a szexuális és nem szexuális viselkedési formák elsajátításáról, a szülő-gyerek kapcsolat ápolásáról, a lelki egyensúlytalanságokra (mint például depresszió, szorongás, függőség, figyelemzavar) való hajlam megelőzéséről vagy éppen csökkentéséről – a vita olyan változók irányába, mint az »anyagi helyzet, a nyitottság és a rugalmasság.«

Ráadásul az sem igaz, hogy nem léteznek olyan kutatások, melyek az egynemű családmodell gyerekekre nézve káros hatását vizsgálták, maximum erről nem szívesen beszél Pető.

Ennek kapcsán érdemes megemlíteni a washingtoni Catholic University of America munkatársának, D. Paul Sullinsnak az ez ügyben elkészített, kis mintán alapuló, két évvel ezelőtti kutatását. Sullins három életkorban (15, 22, 28) vizsgálta az egynemű és a heteroszexuális családokban felcseperedő gyermekek mentális egészségét, különösképpen az úgynevezett »késleltetett depresszió« megjelenését. Sullins úgy találta, hogy míg az egynemű családokban nevelkedő gyermekeknél pubertáskorban kisebb a depresszióra való hajlandóság – a heteroszexuális családokban nevelkedő, ugyanezen korú gyermekekhez képest –, addig 28 éves korukra már kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy depressziósak, szuicid hajlamúak lesznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flydo
2018. július 30. 15:06
Pető Andrea "kutatásai" azért jók, mert amikor belekezd egy "kutatás"-ba, akkor már ő is (és mindenki más) előre pontosan tudja, hogy mi lesz a "kutatás" eredménye. Így biztosan megérdemli a fizetését a CEU-n, nem fordulhat elő, hogy véletlenül olyan kutatási eredményre jusson, ami nem illeszkedik 100%-ig Filantróp Gyuri bácsi világnézetéhez.
Marhajó!
2018. július 30. 14:39
A kortárs keresztény gondolkodás nagyon sokszínű. Ágoston hatása erős benne, különösen a fenomenológiában. De semmiféle gondolkodás nem lehet ma már korszerű, a keresztény sem, ha nem reflektál az elmúlt két évszázadra, a Kanttal kezdődő filozófiai megújulásra, amely átvezetett a kortárs francia keresztény gondolkodásba. Itt már nem annyira Ágoston, mint inkább misztikus tradíció hat (D. Areopagitész stb.), noha éppen Ágoston nem áll távol ettől sem. S ott van an angolszász gondolkodás a maga széles spektrumával az analitikusoktól kezdve a posztmodernekig, akik közül már többen is jártak Budapesten....
kaszandra
2018. július 29. 12:42
Túlspilázzák a nemiség alapján kialakult kapcsolatokat. Szerintem ugyanúgy mint a politikában nincs bennük olyan hogy "Mi lett VOLNA ha..." Csakis olyan van, hogy ebből ez LETT, de lehet hogy máskor ugyanabból nem ugyanaz lett. Az emberi gondolkodás sok mindent tud másfelé irányítani, eltéríteni. Nem kéne sem egyik sem másik modellt kötelezővé tenni. Emberéletek viszonylatában szerintem nincsenek szabályok, a sorsod nem szabályok szerint determinált.
Karbantartó9
2018. július 29. 00:30
Bocsánat, az amerikai szépségkirálynő versenyre itt lehet jelentkezni? (40 éves férfiként most úgy érzem, hogy nekem ehhez jogom van! Egyébként wördpísz!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!