Túszul ejtett ellenzék

2018. július 22. 09:43

Jelenleg a komplett magyar ellenzék néhány tízezer liberális túsza.

2018. július 22. 09:43
Schiffer András
Schiffer András
Magyar Hang

„Az öt időközi választás közül már csak méretarányossági okokból is a józsefvárosi polgármester-választás emelkedett ki. A kudarc másik nagy tanulságát jól szimbolizálja a »civil« ellenzéki jelölt, Győri Péter személye. Győri Péternek tiszteletre méltó SZETA-s múltja van. Nem is az a legnagyobb baj vele, hogy húsz évig az SZDSZ-ben politizált. Lakáspolitikusi ténykedését nem tudom megítélni. A probléma az a személyére esett választással, hogy negyedszázad alatt Győri lett a »hajléktalansághoz való jog«, s egyáltalán: a »hajléktalanügy«, mint olyan arca. S ezeknek a nyóckerről még mindig a hajléktalanügy jut az eszükbe. A nyócker polgárainak pedig nem. Ennyi. A jelenség messze nem Józsefváros- vagy Budapest-specifikus. A hajléktalanok – akárcsak a melegek (bocsánat: LMBTQIA-emberek), vagy a menekültek – liberális toposszá lettek az elmúlt évtizedekben. A »jóemberség« szinonimája. Aki elismeri, hogy mindenkinek joga van az utcán aludni, aki zászlajára tűzi a legextrémebb élethelyzetekben élők ügyét, hogyan akarna már rosszat a melósnak, a közmunkásnak, a megélhetési gondokkal küszködő pedagógusnak. A »jóemberség« a kommunizmus bukása óta a neoliberálisok spanyolfala. Elfedi, hogy a nyomort globális méretekben éppen ők idézik elő és tartják fenn.

Győri kiválasztása és a mögötte kialakult összellenzéki (plusz a sunnyogó Jobbik) egység, mint cseppben a tenger mutatta meg, hogy jelenleg a komplett magyar ellenzék néhány tízezer liberális túsza. Amíg az ő elvárásaiknak, véleménybuborékuknak és gyűlöletkommentjeiknek akarnak megfelelni a magyar ellenzéki pártok, csak idő kérdése, mikor szerez listán is kétharmadot a Fidesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márami
2018. július 23. 14:08
Engem inkább az érdekelne, hogy amikor Schiffernek volt lehetősége olyan ellenzéki pártot csinálni, amelyik nem a pár tízezer liberális elvárásainak és véleménybuborékjának próbál megfelelni, akkor az miért nem sikerült neki? Miért fulladt kudarcba ez a projekt? Az LMP a jobb-baloldali szekértáborok meghaladására jött létre, ami kiváló gondolat volt, csak éppen kereslet nem volt rá. Magyarországon vagy fideszbérenc vagy vagy a ballib kormányok örököse, rosszabb esetben kommunista. Nincs középső pozíció. Schiffer ezt ugyanúgy a Fidesz számlájára is írhatná: ugyanis az LMP-t nemcsak balról támadták, de jobbról is: a Fidesz minden adandó alkalommal a ballib oldalhoz sorolta az LMP-t, leszarva az LMP önmeghatározását. A Fidesznek nyilvánvalóan a bipoláris pártrendszer volt az érdeke, az, hogy mindenkit, aki nincs vele, azt a másik oldalhoz soroljon. Mikor hallok már Schiffertől ezzel kapcsolatos Fidesz-kritikát?
koronaszepe
2018. július 23. 11:18
vásárol
Csigorin
2018. július 23. 07:23
Jol mondja Bandi csak tegyuk hozza hogy kormanyon se volt maskepp. Igy huzta le a szadesz az egykor onmagaban kozel ketharmados maszopot a kuszob kozelebe.
áfonya
2018. július 23. 03:27
" Jelenleg a komplett magyar ellenzék néhány tízezer liberális túsza. " 1989 előtt oroszok ,most meg az eu túsza , ballibsik túsz állapotot szeretik mert a túlélésüket segíti,különben most megmutatkozott önálló erőt nem tudnak képezni ,mindig külföldön találják meg a túszejtőket ...Ballisik sose a saját vagyonukkal fizetnek ,túszejtők nem ingyen bábáskodnak a ballibsik felett ,kérik az országot .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!