Abdul álma

2018. július 26. 09:44

Abdul a kérdésre, hogy miről álmodik, elrévedő tekintettel azt válaszolja: Németországról.

2018. július 26. 09:44
Hompola Krisztina
Népszava

„Abdul, az anyanyelvén kívül angolul, franciául és németül beszélő idegenvezető mégis maga a kultúra. Vakító fehér kaftánjában rendkívüli figyelemmel, elképesztő intelligenciával egyensúlyoz történelmi adatok, művészettörténeti tények és néprajzi tudnivalók között. A Magas-Atlasz nem létező útjain büszkén mutatja be, hogyan éltek berber elei. Abdul szerencsésebb, mint a barlangban élő kecskepásztor-família, amely a családfőt valamikor hónapok múlva láthatja majd újra; a hegyi folyóban ruhát mosó asszonyok; a Marrakesh főterén segítséget kérő, Szíriából menekült család; és a városi labirintus házfalai között meghúzódó, mocskos vizű gödörben hancúrozó gyerekek, akiknek szeme mindennek ellenére élénken csillog.

Abdul a kérdésre, hogy miről álmodik, elrévedő tekintettel azt válaszolja: Németországról.

Mobilnetje segítségével megnyílik a világ, láthatja, hogyan fogadják a németek a hozzá hasonló boldogulást keresőket, hogyan élnek együtt más bőrszínű, vallású és kultúrájú embertársaikkal, hogyan használják (ki) a gazdasági bevándorlók tudását és munkaerejét.

Azt kérdezte, milyen országból érkeztünk. Most mondjam neki, hogy az én hazámban nem adna esélyt neki a hivatal? Szégyenkezve hallgattam arról is, hogy az én országomban neki nem járnának alapvető emberi jogok, megtagadnánk tőle az ártatlanság vélelmét, és az egyre jobban bezáruló Kárpát-medencében élő honfitársaim nagy része nem kíváncsi rá. Szerettem volna eltitkolni, hogy a magyar kormányfő azon politikusokkal tart, akik nem engedik kikötni országuk partjainál a gyerekekkel, nőkkel és férfiakkal megtelt lélekvesztőket, vagy a menekültek kontinensen kívül rekesztését szorgalmazzák. Ő és kormánya pedig a nemzeti kultúrára, identitásra és munkahelyekre gyakorolt veszélyre hamisan hivatkozva kampányol a kereszténység nevében a kiszolgáltatott emberek ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 27. 22:43
A Népszava nem akar nyitni valami éjszakai bárt? Az is vörös fényű, úgyhogy a cég profiljába belepasszol. Ott lehet, hogy több hasznát vennék a szerzőjüknek. Oda talán még Abdul is befizetne, mert Népszavát ugyan nem fog venni.
Akitlosz
2018. július 27. 22:40
"a menekültek kontinensen kívül rekesztését szorgalmazzák. " Nem menekültek. Abdul mitől is lenne menekült? Otthon van, van állása, nem bántja senki.
Akitlosz
2018. július 27. 22:38
"akik nem engedik kikötni országuk partjainál a gyerekekkel, nőkkel és férfiakkal megtelt lélekvesztőket," A szemetek! Én simán megengedném, hogy kikössenek Magyarország partjainál a lélekvesztőikkel. Ha találnak olyant. Na egye fene, ha elintézik, hogy Fiume újra Magyarország lesz akkor jöhet pár lélekvesztett! Valamiért valamit, ez így már talán megéri.
Akitlosz
2018. július 27. 22:35
"Most mondjam neki, hogy az én hazámban nem adna esélyt neki a hivatal?" Kérne? Mosógépen írja ezt a cikket? Nekem valami olyasmi rémlik egy pillanatról ezelőttről, hogy Abdul Németországról álmodik, nem Magyarországról. Abdul ugye nem teljesen hülye. Annyiért ő nem dolgozna a németeknek, mint a magyarok, amikor Németországból még segély is több annál. Esze ágában sincsen az, amire Hompola Krisztina vágyik, hogy Abdul ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!