Nemzedékváltás

2018. július 30. 09:51

Érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

2018. július 30. 09:51
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Népszava

„Orbán Viktor tusványosi beszédében generációja, a »nemzeti, keresztény« politikusok nevében röviden és egyszerűen bejelentette, hogy a kiöregedett, 68-as nemzedéket leváltva »mi jövünk«.

Mindannyian szeretnénk örök fiatalok maradni. Az 1963-ban született, ötvenötödik életévét már betöltött Orbán Viktor esetében sem szabad kinevetnünk ezt a természetes emberi vágyat. De azért érdemes egy rövid számítást végezni arról, hogy hány évesek azok a baloldali vagy liberális politikusok, akik, eszméikkel együtt, elaggottaknak számítanak Orbán szerint.

A baloldali-liberális Emmanuel Marcon (1977) francia köztársasági elnök még nem töltötte be a negyvenegyedik életévét. Elvbarátja, Justin Trudeau (1971) is nyolc évvel fiatalabb Orbánnál. Sebastian Kurz (1986) osztrák kancellár, aki Orbán Viktor mellett állva mondta ki, hogy ő bizony liberális, kerek huszonhárom évvel a magyar miniszterelnök után született.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2018. július 30. 23:05
Ezt nem hiszem el! hegyi! te tényleg ilyen ostoba vagy? Nem tudod kik a 68-asok? Te hülye!
Hegyi Gyula
2018. július 30. 21:10
Itt a Mandi által kicenzúrázott rész Orbánnál jó egy évtizeddel fiatalabb az európai szocialista kormányfők csapata is. A spanyol Pedro Sánchez (1972), a görög Alekszisz Ciprasz (1974), a máltai Joseph Muscat (1974) és a szlovák Peter Pellegrini (1975) mind bőven a hatvannyolcas események után születtek. A meleg és liberális luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel (1973) és a bevándorló családból származó, szintén meleg ír kormányfő, Leo Varadkar (1979) is egy, illetve másfél évtizeddel a magyar miniszterelnök után született. Az új-zélandi, munkáspárti Jacinda Ardern (1980) alig néhány évvel idősebb Orbán legidősebb lányánál. A keresztény családról vallott nézeteit nem ismerjük, de azt tudjuk, hogy miniszterelnöki hivatala alatt, ám házasságon kívül szülte meg a gyermekét. És feltehetően a leszbikus, Pride-szervező Ana Brnabic (1975) szerb miniszterelnök is elég messze áll az orbáni politikusi ideáltól.
Kup Lung
2018. július 30. 20:38
Akarattal ferdít gondolom hogy kihozzon valami jópofát a cikkből . --- De a valóság hogy a 68-asok a háború vége felé születtek nagyjából .Tipikus 68-as figura pl . Daniel Cohn-Bendit . Aki 73 éves példának okáért . ---- És a polgári társadalom ellen lázadtak . Orbán egyik vitájukban az EP-ben meg is jegyezte neki : "mindketten lázadó típusúak vagyunk, ön egy polgári demokrácia ellen lázadt, én egy diktatúra ellen". ------
balbako_
2018. július 30. 15:45
Haha! Hol van már a tavalyi MSZP? Hol van már a tavalyi Schultz?Cohn Bendit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!